GenelKıbrısManşet

Azerbaycanlı Gazeteci Şahidov’dan müthiş iddia: “Ersin Tatar’ın Bakü ziyareti unutulmaz olabilir!”

-Mine İçsel

Azerbaycanlı Gazeteci Dr.Ahmet Şahidov, BengüTürk’te katıldığı programda Azerbaycan-KKTC ilişkilerine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

Aliyev, Konya’da Tatar’ı Azerbaycan’a davet etmişti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni’nde görüşme gerçekleştirmiş, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda , Aliyev’in kendisini Azerbaycan’a davet ettiğini belirtmişti.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Azerbaycan’a ziyaretinin beklendiğini belirten Gazeteci Şahidov, gerçekleşecek görüşmeye yönelik Azerbaycan medyasına yansıyan gelişmeleri de anlattı.

“Ziyaret unutulmaz olabilir!”

Söz konusu görüşmenin büyük önem taşıyacağını ifade eden Şahidov; “Büyük olasılıkla Azerbaycan, Türkiye’den sonra KKTC’yi tanıyan ikinci ülke olacaktır. Bu bakımdan Ersin Tatar’ın Bakü ziyareti unutulmaz olabilir.” diye ekledi.

“Azerbaycan’ın KKTC’yi tanımak için önünde engel kalmadı”

Azerbaycan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik politikasında yeni bir aşamanın açıkça görülmekte olduğunu belirten Şahidov, Avrupa Birliği’nin yaşadığı enerji sıkıntısının çaresini Azerbaycan’da bulması ile birlikte   anlaşmaların da imzalanması ile Azerbaycan’ın KKTC’yi tanıması konusunda karşısında bir engel kalmadığını şu sözlerle anlattı:

“Karabağ işgal altındayken, Kuzey Kıbrıs’ın bağımsızlığının tanınması konusundaki tereddütler çoktan geride kaldı. Rum tarafının, Yunanistan’ın , AB’nin KKTC’yi tanıma konusunda Azerbaycan’a baskısı için zemin yok, bunun için bir mekanizma yok. Ukrayna-Rusya savaşından sonra Avrupa Birliği çok ciddi sorunlar yaşıyor. Avrupa Birliği yaşadığı enerji krizi sonrası alternatif tedarikçi olarak Azerbaycan’ı seçti.  2 ay önce Avrupa Birliği Başkanı Azerbaycan’a gelerek gaz tedariki anlaması imzaladı. Azerbaycan Avrupa Birliği için çok önemli bir taraf oldu. Bir avuç Yunanistan ya da bir avuç Rum Tarafı için Azerbaycan’la ilişkisini bozmaz Avrupa Birliği. O yüzden Azerbaycan’ın karşısında bir engel kalmıyor KKTC’yi tanıma konusunda.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu