GenelManşetTürkiye

Azerbaycanlı Sekine teyze herkesi ağlattı! Son parasını gönderdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye yardım yağıyor. Depremin ilk gününden bu yana Türkiye’nin yanında olan Azerbaycan, ekiplerini bölgeye gönderdi. Zengininden yoksuluna, çocuğundan yaşlısına herkes Türkiye için tek yürek oldu. Bu isimlerden biri de 67 yaşındaki Sekine Kerimova. Yardım paralarını ile geçinen Sekine teyze elindeki son parasını depremzedelere gönderdi, söyledikleri ile herkesi ağlattı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Depremin ardından yıkılan binalardan bir canın daha kurtarılması için ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor. Dünyanın yardıma koştuğu Türkiye’ye facianın ilk gününden beri yanında olan Azerbaycan bölgeye ekiplerini sevk etti.

AZERBAYCAN HALKI TEK YÜREK DEPREMZEDELERİN YANINDA

Azerbaycan halkı da zengininden yoksuluna, çocuğundan yaşlısına herkes, depremzedelere bir nebze de olsa yardımda bulunmak için can atıyor. Depremzedelere yardım için tek yürek olan Azerbaycan’dan gelen bir görüntü kardeş ülkenin zor günlerimizde yanımızda olduğunu bir kez daha kanıtladı.

67 YAŞINDAKİ SEKİNE TEYZEDEN AĞLATAN YARDIM

Geçimini başkalarının yardımıyla sağlayan67 yaşındaki Kerimova, cebindeki son parası 50 manatı (yaklaşık 550 lira) Türkiye’deki depremzedeler için bağışladı. Sokakta tesadüfen basın mensuplarıyla karşılaşan Sekine Kerimova, onlardan parayı Türkiye’deki deprem mağdurlarına iletmesini istedi. Kerimova’nın verdiği para AFAD’ın hesabına yatırıldı.

Sekine Kerimova, “Çok ağladım. Onlara kurban olayım. Çocuklar için kalbim sızladı. Şekerim ve tansiyonum yükseldi. Çok kötü oldum. Bu parayı da onlar için sakladım ve gönderiyorum. Gücüm buna yetiyor.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu