KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Azgın: Sol partiler oyundan düşebilir

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Bilge Azgın, sol görüşlü siyasi partilerin Maraş ve doğalgaz konusunu önümüzdeki dönemde ana gündem maddesi haline getirmeleri gerektiğini savundu

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Siyaset Bilimci Doç. Dr. Bilge Azgın, sol görüşlü siyasi partilerin Maraş ve doğalgaz konusunu önümüzdeki dönemde ana gündem maddesi haline getirmeleri gerektiğini savundu.

“Bu iki kritik konuyu Federal Çözüm’den sonraya endeksleme ısrarı ve ezberi devam ederse, Maraş ve Akdeniz sürecini yönlendirilip şekillendirmede oyundan düşerler” diyen Azgın, 2017 yılı itibariyle toplumun federal çözüm düşüncesinden uzaklaştığına dikkat çekti.

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Bilge Azgın’ın açıklaması şu şekilde: 

“Sol kitle partileri kendi değerlerine uygun bir biçimde Maraş ve Gaz konusunu ana gündem maddeleri haline getirmeleri önümüzdeki dönem için önemli!

Bu iki kritik konuyu Federal Çözüm’den sonraya endeksleme ısrarı ve ezberi devam ederse, Maraş ve Akdeniz sürecini yönlendirilip şekillendirmede oyundan düşerler.
Bu iki konu üzerinden önümüzdeki dönemlerde ciddi gerginlikler yaşayabiliriz! Sol partilerin bu noktada katkı sunabilmeleri önemli…
2017 çöküşünden itibaren “Federal Çözüm” şablonu gündelik hayatın yakın gelecek vizyonu olmaktan hayli uzaklaşmıştır…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu