ManşetTürkiye

B planı yapan Ruslar Türkiye’de ev alımlarını artırabilir

Rusların savaş nedeniyle “Batı’da” soyutlanması Kuzey Kıbrıs emlak sektörü için de fırsat yaratabilir

 

RUSLAR ŞU ANDA 3’NCÜ SIRADA… Ruslar Türkiye’den en fazla gayrimenkul alım yapan yabancılar arasında İran ve Iraklıların ardında üçüncü sırada. Ruslar,2021’de Türkiye’den 5 bin 379 konut aldı. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusların bu yıl Türkiye’den daha fazla ev alması bekleniyor. Özellikle orta ve üst gelir grubunun B planıyla ev alacağı düşünülürken, böylece listede ilk sırada yer alan İranlıları geçerek ilk sıraya yerleşmesi öngörülüyor. Orta ve üst gelir grubu Rusların gelişiyle daha önce ortalama 150 bin dolarlık yazlık gayrimenkullerin yerini 300 ila 350 bin dolarlık gayrimenkullerin satışlarının artacağı tahmin ediliyor.

 

B PLANI OLARAK TÜRKİYE ÖN PLANDA… Dünyada oluşan tepki nedeniyle, Avrupa, Amerika ve Kanada’ya gidecek olanlar için şu anda güvenilir ülkenin Türkiye olduğunu belirten uzmanlar, “Zaten Türkiye ile Rusya arasında turizm ve ticaretten dolayı bir yakınlaşma var. Rusya’ya karşı oluşabilecek baskılardan dolayı Türkiye’ye tam olarak yerleşmeseler de bir B planı olarak ev almayı planlıyorlar” diyor. Türkiye’nin en büyük rakibinin Dubai olduğunu anlatan uzmanlar, bu fırsatın değerlendirilmesi için yabancıya satışta sertifika şartlarının sıkılaştırması gerektiği fikrinde. Uzmanlar ayrıca, İngiltere ve Avrupa ülkelerinde yatırımları bulunan Rus milyonerlerin de Türkiye’yi keşfetmeye çalıştığına da işaret etti.

 

KUZEY KIBRIS İÇİN DE YENİ FIRSAT… Rusların savaş nedeniyle “Batı dünyasından” soyutlanması Kuzey Kıbrıs emlak sektörü için de fırsat yaratabilir. Ruslar yıllar önce Kuzey Kıbrıs’ı keşfetmelerine rağmen, konut alımları daha da artırılabilir. Ağırlıklı olarak İstanbul ve Antalya’yı tercih eden Rusların bir bölümünün daha cazip koşullarla Kıbrıs’ın kuzeyine de yönelebileceğine işaret eden emlak çevreleri, ülkedeki birçok büyük konut şirketinin bu pazara yönelik hazırlıklar içerisinde olduğunu da söylüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu