Manşet

Baba-oğul Tayşi’lerin kripto hesaplarında 205 milyon dolarlık kaynağı şüpheli para hareketi saptandı

Selim Tayşi ve aynı isimli oğlunun ülkeye soktuğu kara paranın belirlenen miktarı 25 milyon Euro’yu geçti

Baba-oğul Tayşi’lerin kripto hesaplarında 205 milyon dolarlık kaynağı şüpheli para hareketi saptandı

 “KARA PARANINUCU BUCAĞI YOK

 

Selim Tayşi ve aynı isimli oğlunun ülkeye soktuğu kara paranın belirlenen miktarı 25 milyon Euro’yu geçti

‘YATIRIMCI’ MASKESİYLE TAŞINAN KARA PARA… KKTC’nin uluslararası kara para trafiğinde adının sık sık geçmeye başlaması vatandaşlar tarafından endişe ile izlenirken, son ortaya çıkarılan olayın mali boyutu giderek daha da büyüyor. “Yatırımcı” maskesi altında ülkeye çantalar dolusu para sokan zanlı Selim Tayşi ve oğlu zanlı Selim Tayşi (baba-oğul aynı adı taşıyor) Türkiye’den çıkışta beyan ettikleri ancak, KKTC’ye girişte ise sakladıkları milyonlarca Euro’yu daha ülkeye sokmuş. Derinleştirilen soruşturmada Tayşilerin KKTC’ye getirip-götürdüğü kara paranın ucu bucağı henüz belli olmadı. Bilinen miktarlardan çok daha fazla paranın ortada döndüğü de iddia ediliyor.

 

KRİPTO HESAPLARDA 205 MİLYON DOLAR… Baba Selim Tayşi’nin 6 Ağustos’ta Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yaptığı sırada beraberindeki 800 bin Euro’yu Ercan Gümrük Şubesi’ne ‘yatırım’ amaçlı getirdiğini beyan etmesiyle başlayan soruşturmada oğlu da tutuklanmıştı. Ülkeye milyonlarca Euro şüpheli para getirdiği için tutuklanan Selim Tayşi ve oğlu ile paralardan 2 milyon 100 bin Euro’yu teslim aldığı ileri sürülen Ökkeş Taş, yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Polis, Nisan 2022’den bugüne baba oğulun kripto para hesaplarında 205 milyon dolar para hareketi tespit edildiğini açıkladı. Bu paranın farklı hesaplara dağıtıldığı belirlendi. Zanlı Selim Tayşi’nin direktifiyle 2 kişinin daha ülkeye para getirdiğinin tespit edildiği de mahkemede aktarıldı.

 

EN AZ 25 MİLYON EURO TAŞIMIŞLAR… Polis, “Para Kambiyo Yasası” ve “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasasına Aykırı Hareket” suçlamasıyla karşı karşıya olan baba-oğulun yalnızca KKTC’ye girişlerini değil, Türkiye’den çıkışlarını da mercek altına aldı. Polis, Selim Tayşi’nin 14 milyon 640 bin 400 Euro, oğlu Selim Tayşi’nin 10 milyon 660 bin Euro, başka bir şahsın ise babanın direktifi ile 4 milyon 150 bin Euro’yu Türkiye’de beyan etmelerine rağmen ülkeye beyansız getirdiklerini belirledi. Selim Tayşi’nin 6 milyon 088 bin doları da KKTC’de beyan etmeyerek, Türkiye’ye götürdüğü tespit edildi. Mahkeme konuşan polis, söz konusu para ile suç gelirlerinin aklandığına inanıldığına vurgu yaptı. Mahkeme, baba oğul iki zanlının 1 ayı geçmeyecek şekilde davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. Ökkeş Taş ise yurt dışına çıkışı yasaklanması, haftada 2 gün ispat-ı vücut yapması koşuluyla teminatla serbest kaldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu