DünyaGenelManşet

Baba Vanga’nın kehanetleri korku saldı!

Balkanların Nostradamus’u olarak nitelendirilen dünyaca ünlü kahin Baba Vanga’nın 2023 yılına ait kehanetleri de diğerleri gibi herkesi dehşete düşürdü. Öngörülerinin yüzde 85 oranında doğru olduğu öne sürülen, 11 Eylül saldırıları, İngiltere’nin AB’den ayrılması ve ABD’nin eski Başkanı Barack Obama’nın seçimi kazanması gibi birçok olayı tahmin ettiği iddia edilen Baba Vanga’nın 2023 kehanetleri de birçok farklı konuda sayısız öngörü içeriyor.

İşte Vanga’nın şoke eden 2023 kehanetleri…

YÖRÜNGEDE DEĞİŞİKLİK

Baba Vanga’nın tahminlerine göre, 2023’te Dünya’nın yörüngesinde bir değişiklik yaşanması bekleniyor. Bunun nasıl olacağına ilişkin herhangi bir detay verilmese de değişiklik ne olursa olsun yıkıcı sonuçları olabileceği tahmin ediliyor. Çünkü, gezegenin yörüngesindeki en ufak bir değişiklik bile, iklim ve deniz seviyelerinde istenmeyen ve oldukça zararlı değişikliklere neden olabilir.

KÜRESEL ‘ACİL DURUM’

Eğer, Dünya Güneş’e biraz daha yaklaşırsa, radyasyon artacak ve sıcaklıklar yükselecektir. Bu da, buzulların hızla erimesi ve deniz seviyelerinin yükselmesi ile felaketi getirecek ve değişimle başa çıkmak için küresel bir acil durum ortaya çıkaracaktır.

BUZUL ÇAĞI YAŞANABİLİR

Eğer aksi olur ve Dünya Güneş’ten biraz daha uzaklaşırsa, saatlerce süren karanlığın olduğu bir buzul çağına girilecek ve bu durum Dünya’daki yaşamı kökten değiştirecek birçok korkunç etkiyi beraberinde getirecektir.

BİYOLOJİK SİLAHLAR

Baba Vanga’nın ayrıca ‘büyük bir ülkenin’ insanlar üzerinde biyolojik silah çalışmaları yapacağını ve bunun binlerce insanın ölümüyle sonuçlanacağını öngördüğü iddia edildi.

Ancak, Birleşmiş Milletler’in Biyolojik Silahlar Sözleşmesi bu tür deneylerin yapılmasını yasaklıyor.

GÜNEŞ FIRTINASI

Bulgar kahinin bir başka tahminini, korkunç Güneş fırtınalarını işaret ediyor. Dünya gezegeninde daha önce hiç görülmemiş ölçekte büyük bir Güneş fırtınasının yaşanacağını öngören Baba Vanga’nın buna ilişkin bekledikleri ise dehşete düşürdü.

KARANLIK ÇAĞA DÖNEBİLİRİZ

Güneş fırtınası sebebiyle, Dünya üzerindeki elektrik ve internet sistemlerinin zarar görebileceğini tahmin eden, ayrıca uzaydaki istasyonlar, uydular ve astronotların da güneş fırtınasından olumsuz etkilenebileceğini iddia eden Baba Vanga’nın öngördüğü bu daha güçlü Güneş fırtınaları, tüm teknolojik sitemlere yıkıcı bir şekilde zarar verebilir. Bazı uzmanların da, bu boyutta patlamaların dünyayı karanlık çağlara yeniden döndürebileceğini belirttikleri biliniyor.

DOĞAL DOĞUMLAR SONA MI ERECEK?

Baba Vanga’nın bir diğer 2023 iddiası ise yasaklanacağını tahmin ettiği doğal insan doğumlarının sona ermesi ile ilgili. Bu iddiaya göre, hükümet liderlerinin tüm insan yaşamının bir laboratuvarda gerçekleştirilmesi çağrısında bulunmaları bekleniyor.

Liderler ve tıp uzmanları kimin doğacağına karar veriyorken, ebeveynlerin de saç rengi ve göz rengi gibi özelliklerini ve görünüşlerini özelleştirebilmeleri ihtimali var.

NÜKLEER PATLAMA

Baba Vanga’nın 2023’e dair bir uyarısı da potansiyel bir nükleer santral patlamaya karşı. Çernobil felaketiyle ilgili diğer tahmininin ardından gelen bu ürkütücü kehanet, özellikle Rusya ve Ukrayna savaşının yaşandığı bu dönemde oldukça korku verici çünkü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkenin toprak bütünlüğünü korumak için her türlü silahı kullanacağını söylemesinin ardından dünyada artan bir nükleer savaş korkusu var.

DÜNYA LİDERİ

1979’da yazar Valentin Sidorov ile yaptığı söyleşide Vanga’nın “Her şey buz gibi çözülecek, sadece bir tanesine dokunulmayacak. Vladimir’in ve Rusya’nın görkemi. Çok fazla insan kurban edilecek. Rusya’yı kimse durduramaz. Her şey onun tarafından yoldan kaldırılacak ve sadece tutulmakla kalmayacak, aynı zamanda dünyanın efendisi olacak” demişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu