KıbrısManşetToplum

Babadan oğula aktarılan lezzet

Güzelyurt’a bağlı Akçay köyünde, kuşaktan kuşağa aktarılan geleneksel lezzetimiz fırın kebapları, en küçük Saruhan’ın ellerinden servis ediliyor

DEVRİM DEMİR

Güzelyurt’a bağlı Akçay köyünde, kuşaktan kuşağa aktarılan geleneksel lezzetimiz fırın kebapları, en küçük Saruhan’ın ellerinden servis ediliyor.

YILLARDIR KALİTESİNDEN ÖDÜ VERMEDİ
Akçay köyünde, yıllardır kalitesini bozmadan babadan, oğula devredilen bir mekân ve değişmeyen aynı lezzet. Batı bölgesine yolu düşenlerin uğramadan geçmediği ‘Saruhan Restoran’ 48 yıldır değişmeyen lezzeti ile en küçük Saruhan’a devredildi. 28 yaşındaki genç işletmeci Ekrem Saruhan, 4 yaşından bu yana babasının işletmeciliği yaptığı restoranda büyüdüğünü anlattı. Kuşaktan kuşağa geçen 48 senelik öykülerini ‘GÜZELYURT’ Gazetesine aktaran Saruhan ailesi, ekonomik krizlere rağmen ayakta durmak için mücadeleden vazgeçmiyor.

48 SENELİK BİR GEÇMİŞ
Güzelyurt-Serhatköy Anayolu üzerinde 1975 yılında Salih Saruhan tarafından hizmete açılan restoran, yıllardır müşterilerine bulgur köftesi ve fırın kebabı hizmeti sundu. Kaliteli lezzeti ile alışkanlık yaratan Saruhan Restoran, 1983 yılında Salih Saruhan’ın vefatı ile oğlu Kaner Saruhan’a geçti. Babasının adını verdiği restoranı aynı müşteri memnuniyeti ile yıllardır çalıştıran Kaner Saruhan, oğluna da bu aşkı aşıladı. 2021 yılında neredeyse yarım asırlık öyküsü olan restoranı oğluna devretse de her gün ekmek teknesinde fırının başında olan baba Kaner Saruhan müşteri memnuniyetinin önemine vurgu yaptı.

BÖLGENİN MARKALAŞMIŞ İSMİ
Babasından 2 yıl önce devraldığı restoranda çocukluğunun geçtiğini anlatan 28 yaşındaki Ekrem Saruhan, ekonomik krizin etkili olduğunu söyledi. Yeni Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu’nun açılması sonrasında ilk zamanlar bu durumdan olumsuz etkilendiklerini de ifade eden Saruhan, “Bölgede bilinen bir isim olduğumuz için, bizi bilenler mutlaka bölgeye geldiği zaman restoranımıza uğruyor” dedi. Yemek sektörü ve özellikle ‘et’ ile çalıştıkları için zamlardan ciddi şekilde etkilendiklerini dile getiren Saruhan, “Et fiyatlarındaki artış bizi de ciddi şekilde zorluyor” dedi.


Diğer Haberler

Başa dön tuşu