GenelKıbrısManşet

Badur suçlamaları reddediyor

Rum Merkezi Cezaevinde, Ekim ayında hunharca işlenen bir cinayete kurban edilen 41 yaşındaki Tansu Çıdan’ın katil zanlılarının yargılanma süreci başladı

DEVRİM DEMİR

Rum Merkezi Cezaevinde, Ekim ayında hunharca işlenen bir cinayete kurban edilen 41 yaşındaki Tansu Çıdan’ın katil zanlılarının yargılanma süreci başladı

KUŞ UÇURTMADILAR

Rum Merkezi Cezaevinde tutuklu olduğu sırada öldürülen Tansu Çıdan cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan 4’ü mahkûm 3’ü gardiyan 7 kişi dün Güney Lefkoşa’daki Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargı huzuruna çıkarıldı. 7 zanlı; yüksek güvenlik önlemi altında, motosikletli ve arazi araçlı polis eskortu eşliğinde, ayrıca trafik akışı kesilerek mahkemeye getirilirken, davanın görüşüldüğü salon ile mahkeme alanında uzun namlulu silahlı ve çelik yelekli özel tim polis ekipleri dikkat çekti.

TERÖR TİMİ SİLAHLI POLİSLER

Kıbrıs Rum basınında aylardır konuşulan Çıdan cinayeti için dün polisin mahkemede olağanüstü güvenlik önlemi aldığı gözlemlendi. Mahkeme salonuna gitmek için X-Ray cihazlarından geçildi, polisin sıkı kontrolünden geçilerek girilen mahkeme salonuna ise basın mensupları dışında kimse alınmadı. Zanlılar salona ‘Terör Timi’ tarafından yerleştirilirken, davanın görüşüldüğü salonun etrafı polisle kuşatıldı.

SUÇLAMALAR ÇOK AĞIR

Davanın ilk görüşmesinde iddianameler okundu. Cinayetin 1’nci zanlısı konumundaki Veysi Badur ve beraberindeki üç zanlı ‘Cinayet’, ‘Taammüden adam öldürme’, ‘Metamfetamin tasarruf ve kullanımı’ ile suçlanırken, zanlılar suçlamaları kabul etmedi. Cinayetin 1’nci zanlısı olarak görülen ve aleyhine çok sayıda suçlama getirilen Veysi Badur’un mahkemedeki sert tavırları dikkat çekiciydi.

ÜÇ GARDİYANA ‘GÖREV İHLALİ’ SUÇLAMASI

Çıdan’ın öldürülmesine ilişkin Rum Merkezi Cezaevinde görev yapan üç gardiyanda cinayetle ilgili tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gardiyanlar da yoğun güvenlik önlemi altında Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Üç gardiyanın aleyhinde ‘Görev ihlali’ olmak üzere ‘Yasa dışı ihmal’, ‘Görevini yerine getirmeme’, ‘Düşüncesizce pervasızca veya tehlikeli bir önlem veya kasten taksir teşkil etmeyen bir davranış sonucu kurbanın ölümüne sebep olma’ suçlamaları getirildi.

ZANLILARDAN BİRİ TANIK KORUMA PROGRAMINA ALINDI

Yaklaşık iki saat süren davanın ilk görüşmesinde, zanlı 2’nin tanık koruma konumunda olması ve davanın ilerleyen safhalarında tanık olarak mahkemede yer alacak olması nedeniyle aleyhindeki suçlamaların görüşülmesi ve ceza takdiri için aleyhindeki dava yarına ertelendi. Altı zanlının ilk dava görüşmesinin ise ocak ayında başlaması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu