EğitimEkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetToplum

Baf Belediyesi ile TEPAK yerel turizm ve konaklama sektörünün önünü açıyor

Baf Belediyesi, Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi (Tepak) ve Güney Kıbrıs hükümeti arasında iki buçuk yıl süren görüşmelerin ardından nihayet Baf'ta turizm ve konaklama işletmeciliği okulun kurulması konusunda önemli aşamaya gelindiği açıklandı.

Çeviri – Meyil Avcan

Baf Belediyesi, Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi (Tepak) ve Güney Kıbrıs hükümeti arasında iki buçuk yıl süren görüşmelerin ardından nihayet Baf’ta turizm ve konaklama işletmeciliği okulun kurulması konusunda önemli aşamaya gelindiği açıklandı.

Modern ve yenilikçi enstitü, iki akademik departman ve öğrencilerinin turizm, seyahat ve konaklama endüstrileri, işletme yönetimi ve yeni teknoloji alanlarındaki profesyonel ihtiyaçlarını karşılayacak yükseköğretim düzeyinde eğitim sunan bir kolejden oluşacak.

Baf Belediyesi, geliştirilecek tesis için araziyi 99 yıllık bir kiralama süresi için yıllık 1.000 €’luk bir arsa kirası ile sağlamayı kabul etti.

2023 yılına kadar tamamlanması hedeflenen 7,6 milyon Euro tutarındaki Avrupa fonlarıyla devlet tarafından finanse edilecek enstitünün inşaatını da belediye üstlenecek.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu