ÇevreGüney KıbrısKıbrısManşetToplum

Baf köylerinde büyük yangın: Tahliye başladı!

Baf'ta çıkan yangın nedeniyle izinli itfaiye çalışanlarının da derhal göreve çağırıldığı ifade edilerek, kimseye zarar gelmediğinden emin olmak adına bazı köylerin tahliye edildiği aktarıldı.

Baf’ta çıkan yangın nedeniyle izinli itfaiye çalışanlarının da derhal göreve çağırıldığı ifade edilerek, kimseye zarar gelmediğinden emin olmak adına bazı köylerin tahliye edildiği aktarıldı.

Baf bölgesinde yangın çıktı. Saat 11.50 civarında başlayan yangın büyüyor. Bir köy tedbir amaçlı boşaltıldı.

Bugün saat 11:50 civarında başlayan ve şu anda iki cepheden devam eden yangına, on dört itfaiye aracı ve sekiz helikopter müdahale ediyor.

İtfaiye sözcüsü Andreas Kettis, Ikaros 2 acil durum planının harekete geçirildiğini söyledi.

Helikopterlerden ikisi yangına müdahale etmeye çalışıyor ve geri kalan ikisi polis ve ulusal muhafızlardan bu girişimi koordine ediyor.

Yangının çıkış nedeninin daha sonra inceleneceği de ifade edildi.

THRİNİA KÖYÜ TAHLİYE EDİLDİ

İtfaiye sözcüsü Andreas Kettis, Baf’ın Thrinia köyünde yaşayan sakinlerin ihtiyati tedbir olarak tahliye edileceğini, yangının artarak devam ettiğini bildirdi.

Yangını kontrol altına alabilmek için, görevde olmayan itfaiye çalışanları da göreve çağrıldı.

İtfaiye ekiplerinin değerlendirmesinin ardından vatandaşların tahliye kararı ihtiyati tedbir olarak alındığı belirtilirken, tahliyeyi hem polis hem de sivil savunma ekiplerinin yaptığı kaydedildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu