FutbolManşetSpor

Baflıların Ülkü Yurdu

“Baflılık ruhu geri gelecek” diye açıklama gelir mi bilemeyiz ama bizim dede takımı Aksa’da 4 puanla 4’ncü sırada. Tüm ekibine Allah kolaylık versin. Özlenen BÜY’ü bekliyoruz, tıpkı 80’li yıllardaki gibi. Tabiî Öncelikle Baflıların destek vermesi lâzım

Baf Ülkü Yurdu (BÜY); 1947 yılında Halit Ali Rıza ve Derviş Ahmet Raşit’in girişimleriyle Baf’ta kurulmuş bir gençlik ve spor merkezi. 1974 Harekâtı’ndan sonra da Güzelyurt’a taşınmış. Kıbrıs Türk futbolunda 4 sene üst üste (1986-87,1987-88,1988-89,1989-90) şampiyon olmayı başaran bir takım olma özelliğini taşımakta bizim futbol merkezi. Başka? Cumhurbaşkanlığı kupasını en çok üst üste kazanan takımdır Baflılar. Müzelerinde birçok Rothmans Sigarası Kupası da var ne garip. Onu da  en çok kazanan takımdır. Bunun yanında KTFD Millî Takımı’na da en çok sporcu gönderen takımdır. Ayrıca BÜY, bir sezonda en çok kupa kazanma başarısını da gösteren bir kulübümüzdür.

Neyse, portakalın, ‘portakal’ olduğu yıllardı. Dönemin siyasetçileri; “Rum’a bir çakıl taşı bile vermeyiz” derlerdi o zamanlar. “Omorfo” diye dillendirdiğimiz güzelim Güzelyurt’ta bolluk ve bereket vardı o zamanlar. Yine o dönemde Vali Bey ithalat yanında, spor işlerine de el atmıştı. Boru değil; BÜY o yıllarda 4’te 4 yapmıştı Süper Lig’te. Ertan Oyal ve Turan Altay gibi yıldızlar da çift dikiş cinsinden ‘gol kralı’ oldular. Arada da Derviş Kolcu ve Erdinç Alex orta alanda muhteşem oyun kurmuşlar. Mâlum, özellikle Annan – Mannan Planı sonrası dikey bir çöküş başladı. Artık Güzelyurt’un bırakın çakıl taşını, topyekün toprağı verilme konusu gündeme geldi. Göçle birlikte ‘in-cin çift kale maç’ durumları bu bölgede. Bölge derbisi mi? Çoktan geçtik! BÜY tepe takla geri vitesle alt kümelere bir bir düşme sürecini yaşadı. Geçmişte Mehmet Kadri ve Mustafa Şefik gibi değerli başkan ve üç-beş yöneticinin debelenmesine hep birlikte şahit olduk.

Sonuç mu? Bu memlekette spor yöneticiliği yapmak tam bir ömür törpüsü. Yalnızlar Rıhtımı filmi galasında başlar ve biter bu serüven. Genellikle camiadan kopmuş bir yönetim ve onların psikoloji travmasıyla sürer. Sonunda da klasik ‘The End’ durumları. “Baflılık ruhu geri gelecek” diye açıklama gelir mi bilemeyiz ama bizim dede takımı Aksa’da 4 puanla 4’ncü sırada. Tüm ekibine Allah kolaylık versin. Özlenen BÜY’ü bekliyoruz, tıpkı 80’li yıllardaki gibi. Tabiî Öncelikle Baflıların destek vermesi lâzım.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu