KıbrısManşetToplum

Bafra’da denize sıfır karavan kent

Bafra Turizm Bölgesi’nde ‘Sinekli Kaya’ olarak bilinen sahil şeridinde ‘yasa dışı’ şekilde oluşturulan karavan kentin kaldırılması için tepkiler sonrasında yasal işlem başlatıldı

Bafra Turizm Bölgesi’nde ‘Sinekli Kaya’ olarak bilinen sahil şeridinde ‘yasa dışı’ şekilde oluşturulan karavan kentin kaldırılması için tepkiler sonrasında yasal işlem başlatıldı.

Özel Haber

BÖLGE HALKI KARAVANLARIN KALDIRILMASI İÇİN İMZA TOPLADI
Bafra Turizm Bölgesi’nde ‘Sinekli Kaya’ olarak bilinen sahil şeridinin karavancılar tarafından ‘istila’ edilmesi bölge halkının tepkisine neden oldu. Kumsalın dibine yerleştirilen karavanların sayısının gün geçtikçe arttığını dile getiren vatandaşlar, karavanlar nedeniyle denize ulaşımın engellendiğini öne sürdü. Pek çok karavana ev sahipliği yapan sahil şeridinde adeta bir karavan kent oluşturulduğunu ifade den vatandaşlar, “Burada karavanlar için bir altyapı yok, atıklarını nereye boşaltıyorlar” diye sorguladı. Bölge halkının söz konusu karavan kentin kaldırılması için imza toplayarak, İskele Kaymakamlığı’na başvurması sonrasında İskele Kaymakamlığı da yasal süreç başlattı.

TOROSLU: İHBARLAR GÖNDERİLDİ YASAL SÜREÇ İŞLİYOR
Konu ile ilgili İSKELE-KARPAZ Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, Bafra Turizm Bölgesi’nde, ‘Sinekli Kaya’ olarak bilinen sahil şeridinde oluşturulan karavan alanının yasal olmadığını vurguladı. Sahil şeridini işgal ederek denize ulaşımı engelleyen karavan sahiplerine, bölgeyi boşaltmaları için gerekli ihbarnamelerin gönderildiğinin altını çizen Toroslu, karavanların kaldırılması için başlatılan yasal sürecin işlediğini de vurguladı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu