KıbrısManşet

Baf’ta işletmeler iflasın eşiğinde

Koronavirüs salgını karşısında, hükümetin aldığı önlemler sonucu ay sonuna kadar kapatılan Baf’taki restoran ve barların “hayatta kalma mücadelesi verdiği” ve kritik bir dönüm noktasında oldukları belirtildi

Koronavirüs salgını nedeniyle Baf ve Limasol’daki tüm bar, kafe ve restoranların ay sonuna kadar kapatılmış durumda.

Sektör uzmanları, Baf’taki restoran ve barların “hayatta kalma mücadelesi verdiği” ve kritik bir dönüm noktasında olduklarını ifade ediyor.

Cyprus Mail’de yer alan habere göre, sektör temsilcileri Baf’ın ülke geneline bakıldığında düşük bir enfeksiyon oranına sahip olduğu görüşünü belirtti, bu kadar “katı” önlemler alınmasının anlamsız olduğuna dikkat çekti:

“Bu kadar katı önlemler alınmamalı. Ama mesele sadece bizi açmakla ilgili değil; tüm ilçelerle ilgili. Baf nispeten küçük bir nüfusa sahip. Hem yurtiçi hem de yurtdışı turizmine bağımlı. Bu nedenle diğer alanlarda önlemler alınırken Baf’a getirilen kısıtlamaların kaldırılması anlamsız olur. Kısıtlamalar sadece bizim için kaldırılsa ne değişecek? Sadece birbirimizle para değişi tokuş edeceğiz. Sadece kendimize satacağız. Sonunda tüm para hükümete gidecek.”

Sektör temsilcileri, Baf’ın bir turizm bölgesi olduğunun kabul edilmesi gerektiğini ve bölgedeki esnafı desteklemek için salgın karşısında belirlenen programa daha fazla yatırım yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Şu an gerçekten kriz zamanı ve Baf yok edildi” uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu