EkonomiGenelKıbrısManşet

Baf’taki Türk malları için büyük kavga!

Kuzeydeki Rum malları için çıkan paylaşım kavgalarının benzeri Güney’deki Türk mallarında yaşanıyor

Kuzeydeki Rum malları için çıkan paylaşım kavgalarının benzeri Güney’deki Türk mallarında yaşanıyor

Baf’taki değerli Türk mallarının, partizanca şekilde hak sahibi olmayanlara peşkeş çekildiği iddia ediliyor

MALLARIN DEĞERİ GİDEREK ARTIYOR… Kuzey Kıbrıs’ta yıllardır yaşanan Rum mallarının paylaşım kavgasının bir benzeri de Güney Kıbrıs’ta özellikle Baf’ta yaşanıyor. Baf şehrinin giderek değeri artan Türk malları üzerindeki kavga bitmek bilmiyor. Meclis Göçmenler Komitesi Başkanı Hristos Hristofidis ve Baf Belediye Başkanı Fedonas Fedonos, Baf’taki Kıbrıs Türk dükkânlarının, arkasında parti desteği veya milletvekilleri ile bağlantısı olan kişilere ve zenginlere verildiği yönünde şikâyette bulundu. Fileleftheros gazetesinde yer alan bir habere göre, Fedonos, Baf belediyesinin idare etmek istediği bir Kıbrıs Türk malının (dükkânının) parti arkası olan bir zengine verilmesine isyan etti.

HAK SAHİBİ GÖÇMENLERE VERİLMİYOR… Türk mallarının, Danışma Komitesi’nin önerilerine rağmen başvuru sahibi göçmenlere verilmediğini, Lefkoşa’nın dükkânları haksızca başka kişilere verdiğini savunan Fedonos, binlerce dönüm tarım arazisinin de Kıbrıs Türk Malları Vasiliği memurlarından birinin oğluna on binlerce Euro’luk sübvansiyonla birlikte verildiğini belirtti. Fedonos ayrıca 600 metrekarelik eve sahip olan bir kişiye, evinin bahçesi olarak da 2 bin metrekarelik alanın daha verildiğini, bu kişinin ise Kıbrıs Türk Malları Vasiliği memuru ile parti bağlantısı olduğunu söyledi.

MİLYONLARCA EURO’LUK MAL TUTAN VAR… Bazı kişilerin milyonlarca Euro değerinde Kıbrıs Türk malı tuttuğunu söyleyen Fedonos, Baf merkezinde depo olarak kullanılan 50 dükkâna yönelik ilginin bölgenin gelişmesiyle başladığını ifade etti. Fedonos, bir dükkânın, süpermarketler zinciri için arazi kiralayan kişiye tahsis edildiğini, Baf’taki Han’da başka iki Kıbrıs Türk dükkânına sahip olan kuru yemiş imalathanesi sahibi bir kadına da en iyi ikinci dükkânın partizanca verildiğini belirtti. Fedonos yine Han içinde iki dükkânı bulunan bir çifte Han’dan başka bir dükkân daha sağlandığını söyledi.

ADAM KAYIRMACILIK, PARTİZANLIK… Meclis Göçmenler Komitesi’ne başkanlık eden Hristos Hristofidis ise açıklamasında İçişleri Bakanlığının, bu konuda adam kayırmacılık, partisel kriterler ve ekonomik çıkarlar temelinde çalıştığını belirtti. Hristofidis açıklamasında Baf’ta bahse konu dükkanların, zenginlere, hükümet edenlerin yakın akrabalarına ve siyasi dostlarına verildiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu