Güney KıbrısKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Baf’taki vatandaşlar ve partiler yolsuzluğa karşı bağırdılar

Baf'taki partiler ve vatandaşlar yolsuzluğu protesto ediyor: "Yolsuzluğa hayır - Temizliğe evet" mesajı

AKEL, DIKO ve Ekolojistler Hareketi – Vatandaş İşbirliği partileri tarafından bu gece Baf’ta yolsuzluk ve cezasızlığa karşı protesto eylemi düzenlendi. “Yolsuzluğa hayır – temizliğe evet” sloganlı pankartlarla protestocular, ifade ettikleri gibi ülkemizde hüküm süren yolsuzluğa karşı olduklarını ifade ettiler.

Bu akşam saat 18.00 sıralarında Baf’taki Makarios ve Direniş anıtı önünde ve Baf İnovasyon Enstitüsü’nün açılışından kısa bir süre önce gerçekleşen etkinlik, koronavirüse karşı korunmak için gerekli tüm tedbirler gözlemlendi. Protesto kapsamında bir karar alındı.

Etkinlikte konuşan Pancyprian Barış Konseyi Başkanı Stelios Sofoklis, bugün Kıbrıs’ta 2020’de “hırsızlığın hüküm sürmesinden” duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

“Demokratik bir devlet değiliz, tüm vatandaşların eşit olduğu bir devlet değiliz” diyerek, “Cumhurbaşkanı etrafında bir grup var ve Kıbrıs halkının sorunlarını çözen diğerleri var. pandeminin kendi sorunları zengin olmak için ”diye ekledi.

Ayrıca Baf’ta işi olmayan insanlar olduğunu, yiyecek hiçbir şeyi olmayan insanlar olduğunu ve Baf’ta gecekondularda uyuyan insanlar olduğunu söyledi.

Ayrıca protestocu Anna Tselepou, ülkemizde skandallar ve yolsuzluklar etrafında pek çok şeyin baş gösterdiği bir dönemde, Baf İnovasyon Enstitüsü binası önünde toplanarak açılışa karşı olduklarını ifade ettiklerini söyledi. Sanırım toplumun biraz daha beklemesinin daha iyi olacağını söyledi, özellikle de “Paphos gibi salgınla sorunlar yaşayan bir şehirde”.

Protesto barışçıl bir şekilde sona erdi.

Etkinliğe sırasıyla AKEL milletvekilleri, DIKO ve Ekolojistler, Andreas Fakontis, Charalambos Pittokopitis ve George Perdikis katıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu