GenelKıbrısKültür SanatManşet

Bağımsız Feministler, Feri Cansel’in yaşam öyküsünü “Samanbahça’dan Yeşilçam’a” belgeseliyle seyirciyle buluşturuyor

Bağımsız Feministler, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Haftası’nda yaşam öyküleri yarım ve eksik kalmış yitirilen kız kardeşlerini anacak.

Bağımsız Feministler, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Haftası’nda yaşam öyküleri yarım ve eksik kalmış yitirilen kız kardeşlerini anacak.

Açıklama yok.

Bağımsız Feministler, 25 Kasım Haftası kapsamında 1944 yılında Lefkoşa Surlaiçi bölgesinde dünyaya gelen ve hayallerinin peşinde Türkiye’de Yeşilçam Sineması’nda yüzün üzerinde filmde rol alan Feri Cansel (Feriha Ali)’in yaşam öyküsünü anlatan, yönetmen Şerife Öztemiz tarafından hazırlanan “Samanbahça’dan Yeşilçam’a” belgeselini seyirciyle buluşturuyor.

Belgesel, 26 Kasım Cuma günü saat 19.00’da Arabahmet Kültürevi’nde, yönetmen Şerife Öztemiz’in katılımı ile izleyiciyle buluşturularak, ardından kısa bir tartışma gerçekleştirilecek.

Bağımsız Feministler tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de kadına yönelik şiddet ve eşitsizlik devam etmektedir.

Eşitsizliğin cinsiyete dayalı nedenlerini konuştuğumuz ve dayanışmayı yükselttiğimiz 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Haftası’nda yaşam öyküleri yarım ve eksik kalmış yitirdiğimiz kız kardeşlerimizi anıyoruz.

Feri Cansel (Feriha Ali) 1944 yılında Lefkoşa’nın Surlariçi Bölgesi’nde dünyaya gelmiş ve hayallerinin peşine düşerek Türkiye’de Yeşilçam Sineması’nda 100’ün üzerinde filmde rol almıştır.

Kıbrıs’la bağını hiç koparmayan, yardımsever, çalışkan ve cesur biri olarak tanınan Kıbrıslı Feriha’nın saklı kalan yaşam öyküsünü Yönetmen Şerife Öztemiz tarafından hazırlanan “Samanbahça’dan Yeşilçam’a” belgeseliyle seyirciyle buluşturuyoruz.

Belgesel, 26 Kasım Cuma saat 19:00’da Arabahmet Kültürevi’nde yönetmenin de katılımı ile izlendikten sonra kısa bir tartışma gerçekleştirilecektir.

Kıbrıslı oyuncu, artist Feri Cansel’in eksik kalmış yaşam öyküsünü anlatan “Samanbahça’dan Yeşilçam’a” belgesel gösterimine Feriha’nın sevenlerini, yaşamının kesiştiği can dostlarını ve dayanışmamızı selamlayacak herkesi bekleriz.

Bağımsız Feministler”

(L.G.)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu