KıbrısManşet

Bağımsız Milletvekili Mesut Genç: “Ekrana oynamak için kürsüyü kullanıyorlar”

Genç: "Kürsüye çıkıp ne kadar konuşma yapan varsa en iyi milletvekili o oluyorsa, ben ona katılmam."

Bağımsız Milletvekili Mesut Genç, katıldığı programda gündemi değerlendirdi.

Meclis gündemini hakkında da konuşan Genç; Meclis kürsüsünün şov amaçlı kullanıldığını dile getirerek , bazı vekillerin kürsüyü tamamen ekrana oynamak amacıyla kullandığını belirtti.

Sürekli kürsüye çıkan vekillerin halk tarafından sorgulanması gerektiğini söyleyen Genç, bu kişilerin bu güne kadar ne kadar yasa önergesi verdiklerinin, halka ne kadar faydaları olduklarının bilinmesi gerektiğini dile getirerek en çok kürsüye çıkanın en iyi milletvekili olduğu gibi bir algı yaratılmaması gerektiğini savundu.

Bağımsız Milletvekili Genç’in konu ile ilgili ifadeleri şu şekilde:

“Maalesef Meclis kürsüsü %80 şov amaçlı kullanılıyor. Bazı arkadaşlar sürekli o kürsüyü tamamen ekrana oynamak maksadıyla kullanıyor. Hemen hemen her hafta söz alan arkadaşlar var, alabilirler haklarıdır ama baktığınızda bu işin boyutu başka noktalara geliyor. 15 senedir 10 senedir Meclis’te olan var. Dönüp sorulduğunda bugüne kadar toplum niyetine ne gibi yasa önerileri verildi,neylerin arkasında durdular da ne gibi topluma ne gibi faydaları olduğu sorulduğunda büyük bir soru işareti var. Yoktur yani. O nedenle beni de eleştiriyorlar, çok ender çıkıyorum kürsüye diye. Ben yalnızca gerekli gördüğümde çıkıyorum. Sürekli kürsüye çıkanları bir sorgulasınlar. Bugüne kadar ne kadar yasa önergesi verdiklerini sorgulasınlar birde beni sorgulasınlar. Kürsüye çıkıp ne kadar konuşma yapan varsa en iyi milletvekili o oluyorsa, ben ona katılmam. “

Diğer Haberler

Başa dön tuşu