KıbrısManşet

Bağımsız Milletvekili Mesut Genç’ten pasaport gündemine dair yorum

Gündemdeki Güney Kıbrıs pasaportu ve kimliği konusuna bir yorum da Bağımsız Milletvekili Mesut Genç’ten geldi.

Gündemdeki Güney Kıbrıs pasaportu ve kimliği konusuna bir yorum da Bağımsız Milletvekili Mesut Genç’ten geldi.

Ada TV’de Mine İçsel’in sorularını yanıtlayan Genç, ülkede konuşulması gereken birçok önemli konu varken, bu tarz konularla gündemin oyalanmaması gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıs Türk toplumunun Güney Kıbrıs pasaportunu almasının herhangi bir sakıncası olmadığını dile getiren Genç ,söz konusu pasaportun her Kıbrıslı Türk’ün yasal bir hakkı olduğunu belirterek, Rum Lider Anastasiadis’in bu konudaki söylemlerinin tamamen farklı amaçlar güttüğünü aktardı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “yöntemini bulsam pasaportu iade edeceğim” açıklamaları hatırlatılan Bağımsız vekil, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede kendisinin Güney Rum kesiminin vereceği pasaportu hiçbir şekilde kabul etmeyeceğini ve ilerde de böyle bir olasılık olursa bile bunu kabul etmeyeceğini belirtti.

Genç’in konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

“Her birey almış olduğu vatandaşlığı iptal etme hakkına sahiptir.Benim bu konudaki kendi görüşüm farklı. Bizim konumuz da daha farklı. Benim ailem TC kökenli. 1975’te özel göçmen statüsünde buraya geldi. Ben bu ülkede doğup büyüdüm ve bu ülkede bir milletvekiliyim ama Güney Kıbrıs’a geçemiyorum. 1960 Anayasasına göre haktır diyenlere göre bana hak değil. Ben başvursam bana hak veriliyor çünkü ben TC kökenliyim.Hak olayı ya da pasaport iadesi konusunda yorum yapamam. Bu konuda pek yorum yapamam. Ama ben Mesut Genç olarak, Güney’in verdiği pasaportu hiçbir şekilde kabul etmem.İleride de böyle bir olasılık olursa bile bunu kabul etmeyeceğimi belirtirim”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu