KıbrısManşet

Bağımsızlardan destekli UBP-DP erken seçim hükümetinin kurulması an meselesi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP Genel Başkanı Dr. Faiz Sucuoğlu, kurmaylarıyla birlikte dün Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partileri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen UBP Genel Başkanı Dr. Faiz Sucuoğlu, kurmaylarıyla birlikte dün Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partileri ziyaret etti ve kısa sürede hükümetin temellerini atmayı başardı


“9 OCAK’I HEDEF ALDIK”… Sırasıyla, Halkın Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi, Demokrat Parti, Cumhuriyetçi Türk Partisi, Yeniden Doğuş Partisi ve son olarak Milletin Partisi’ne ziyaret gerçekleştiren Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Dr. Faiz Sucuoğlu, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili istişarelerde bulundu. Sucuoğlu, 9 Ocak’ın erken seçim için mümkün olan ‘en erken tarih’ olduğunu vurguladı. Tüm ziyaretlerin tamamlanmasının ardından genel bir değerlendirme yapan Sucuoğlu, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu tüm ziyaretlerinde gördüklerini ifade ederek, erken seçim için 9 Ocak’ı hedef aldıklarını bunun teknik sıkıntılardan dolayı bir hafta ertelenebileceğini kaydetti. Sucuoğlu, bugün UBP Meclis Grubu’nun, yarın da hükümet kurma yetkisi için Parti Meclisi’nin toplanacağını belirtti.

“KABİNEYİ HAFTASONU CUMHURBAŞKANI’NA SUNABİLİRİZ”… Hafta sonuna kadar yeni hükümetin, Cumhurbaşkanı’na sunulmasını hedeflediklerini kaydeden Sucuoğlu, perşembe gününe kadar bir şeylerin şekillenmesi halinde Cumhurbaşkanı’na Bakanlar Kurulu listesini sunabileceklerini de ifade etti. UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu “Etik kurallar çok önemli, özellikle seçim yasağının başladığı günden itibaren genel anlamda kurallara uyulması gerektiğini zaten tüm ziyaretlerimizde belirttik. Kimseye 60 günlük süre içerisinde herhangi bir artı menfaat getirmemelidir” dedi. 

HÜKÜMET HAZIR GİBİ… Öte yandan GIYNIK Gazetesi’nin siyasi kulislerden elde ettiği bilgilere göre, Cumhuriyetçi Türk Partisi ve Halkın Partisi’nin olası bir erken seçim hükümetinde yer almadan yana olumsuz tavır sergilemesinin ardından UBP Genel Başkanı Sucuoğlu’nun dışardan destekli UBP-DP koalisyon hükümetini kurmak için düğmeye bastığı öğrenildi. Demokrat Parti ile birçok noktada anlaşmaya varan Sucuoğlu’nun Milletin Partisi Genel Başkanı ve Bağımsız Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun yanı sıra, 3 bağımsız milletvekilinin de desteğiyle UBP-DP Koalisyon Hükümeti’ni kuracağı öğrenildi. Kurulacak olan hükümete YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ve Eski Başbakan Ersan Saner’in destek verip vermeyeceği ise henüz net değil.

KABİNE DE DEĞİŞİKLİK SİNYALİ… Siyasi kulislerden elde edilen bir diğer önemli konu ise kabinede yapılacak değişiklikler. Demokrat partinin mevcut iki bakanlığını koruyacağı netleşirken, kurulacak olan yeni hükümette Ekonomi ve Enerji Bakanlığı görevine UBP Mağusa Milletvekili Sunat Atun’un getirilmesine ise kesin gözüyle bakılıyor. Sağlık Bakanlığı’nda da Ünal Üstel’in yerine UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ’ın getirilmesi gündemde. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda da değişiklik yapılabileceği kulislerden elde edilen bir diğer bilgi. Resmiye Eroğlu Canaltay’ın yerine UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz’ün ismi konuşuluyor. Öte yandan yeni kurulacak kabinede kalması beklenen Olgun Amcaoğlu, Nazım Çavuşoğlu ve Dursun Oğuz’un da eski bakanlıklarına dönmesi gündemde olan bir diğer konu. 

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu