KıbrısManşet

Bağımsızlık Yolu: Kaynak yaratılabilmesi için bir kereye mahsus servet vergisi uygulanmalı

Bağımsızlık Yolu, bugün Merkez Lefkoşa’da Parti Programı olan “Muhalefet Programı”nı anlatmak üzere basın emekçileriyle buluştu.

Bağımsızlık Yolu, bugün Merkez Lefkoşa’da Parti Programı olan “Muhalefet Programı”nı anlatmak üzere basın emekçileriyle buluştu.

2020 Ocak ayında parti üyelerinin geniş katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay sonucu oluşturulan Muhalefet Programı “Çalışma Yaşamı, Sosyal Hizmetler, Ekonomi, Tarım ve Hayvancılık, Ekoloji, İçişleri, Ulaşım ve Haberleşme, Sağlık, Eğitim, Kültür, Sanat ve Spor, Kıbrıs Sorunu” başlıklarından oluşuyor. Ülkemizde hükümet değil muhalefet boşluğu olduğunu vurgulayan Bağımsızlık Yolu, hükümete değil, muhalefete talip olduklarını ifade etti.

Planlı bir ekonomi modeline geçişi öngören Bağımsızlık Yolu, plansız ekonominin halihazırda zenginleşmiş kesimin çıkarına olurken emekçinin zararına olduğunu ifade etti.

Bağımsızlık Yolu, ekonomi planı ile ilgili öncelikli olarak üretim kapasitesinin, üretim araçlarının neler olduğunu belirlenmek adına istatistik çalışmayı ve planlamayı yapmak için ise acil nüfus sayımının talep edildiğini aktardı. Ekonomik dönüşümün sağlanması ve kaynağın yaratılabilmesi adına bir defaya mahsus olmak üzere servet vergisinin uygulanması gerektiğinin altını çizen Bağımsızlık Yolu, “Ekonomik kaynakların yaratılması ve emeğe dayalı dönüşümün sağlanması adına gereklidir” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu