KıbrısManşetSiyasetToplum

Bağımsızlık Yolu milletvekili adayı Ersoy, KTMMOB’yi ziyaret etti

Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı olan Umut Ersoy seçim ziyaretleri kapsamında berberindeki heyet ile birlikte Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni (KTMMOB) ziyaret ederek, seçime katılma gerekçelerini ve hedeflerini anlattılar.

“TOPLUMSAL KONULARDA DOĞRU SES, DOĞRU DÜŞÜNCE VE DOĞRU FİKİRDE OLMAYI DESTEKLİYORUZ”
Birlik binasında gerçekleşen toplantının açılışında konuşan KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır, Umut Ersoy’un milletvekilliği adaylığını tebrik ettiklerini ifade etti. Tunç Adanır, “Kamu niteliğinde olan 15 Meslek Odası’nın bağlı olduğu en geniş sivil toplum örgütünden biri olmamızdan dolayı toplumun faydasına olacak her türlü düşünce ve görüşü yakından takip ederiz. Çünkü bizim hassasiyetimiz toplum ile iç içe olmaktan gelir” dedi. Hükümet eden siyasi idare ile özellikle son dönemde yasalardaki değişiklik önerileri ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarını belirten Adanır, “Meslek örgütleri olmamız yanında Birlik olarak gerçekçi söylemde bulunarak, toplumu doğru şekilde, bilimsel ve teknik yönde bilgilendirmek bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Milletvekili adaylığınızda başarılar dilerim, kamusal çıkar hedefi olan kişilerin milletvekili adayı olması ve Meclis’te temsiliyeti bizim için önemlidir. Meclis’teki temsiliyet sırasında özellikle toplumsal konularda doğru ses, doğru düşünce ve doğru fikirde olmayı destekliyoruz.” şeklinde konuştu. Bu seçimin yasal olarak yapılması gerektiğini anımsatan Tunç Adanır, “halkımızın da seçime katılarak desteklediği kişilere oy vererek anayasal hakkını kullanması çok önemlidir” dedi.

“BİLİMSEL BİR BAKIŞ AÇISI İLE SİYASET YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNAN BİR PARTİYİZ”
Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı Umut Ersoy da konuşmasında, seçimlere bir denge içinde anlam yüklenmesi gerektiğini ifade etti. Bilimsel bir bakış açısı ile siyaset yapılması gerektiğini savunan bir parti olduklarını vurgulayan Umut Ersoy, toplumsal değişimlerin süreçler içerisinde analiz edilmesi gerektiğini ve bu süreçleri yaratmanın peşinde olduklarını söyledi. “Bir fikir ve mücadele partisi olarak yola çıktık” diyen Ersoy, emekçinin partisi olarak emek temelli bir siyasal hat oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı Umut Ersoy, bu seçimde İmar Yasası’nda ve KTMMOB Yasası’nda yapılmak istenen değişiklikleri ön plana çıkarmaya çalıştığını da söyledi. İhtiyaç olanın toplumsal mücadele olduğunu vurgulayan Umut Ersoy, “bu toplumsal mücadeleyi de belirlerken hangi sınıfsal katmanlar üzerinden inşa etmemiz gerektiğine dair de bir tercih yapmalıyız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu