KıbrısManşetSiyaset

Bağımsızlık Yolu milletvekili adayı Umut Ersoy, Göç-Taş ile görüştü

Bağımsızlık Yolu Milletvekili Adayı Umut Ersoy, Bağımsızlık Yolu üyeleri ile Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (Göç-Taş) yönetimi ve üyeleri ile görüşme gerçekleştirdi.

Bağımsızlık Yolu Milletvekili Adayı Umut Ersoy, Bağımsızlık Yolu üyeleri ile Göçmenköy-Taşkınköy Kültür Derneği (Göç-Taş) yönetimi ve üyeleri ile görüşme gerçekleştirdi.

Göçmenköy’de bulunan Göç-Taş Lokali’nde gerçekleşen görüşmede, Göç-Taş üyeleri gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Göç-Taş’ın Kıbrıs halk dansları kültürünü gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar gerçekleştirdiğini ancak devletin kültür alanına hiçbir katkıda bulunmadığını aktaran üyeler, kültür, sanat alanında yapılması gerekenler hakkında görüş belirttiler.

“İzlenecek yol uzun pes edilmemeli”

Bağımsızlık Yolu’nun hem emek mücadelesi hem de kültür sanat alanında ortaya koyduğu politikaları ilgi ile izlediklerini belirten Göç-Taş yetkilileri, izlenecek yolun uzun olduğunu ve pes edilmemesi gerektiğini söylediler.

Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı Umut Ersoy ise, Bağımsızlık Yolu’nun kültür, sanat, spor alanındaki politikalarını anlattı. Gelmiş geçmiş hükümetlerin kültür, sanat alanlarında hiçbir adımlarının olmadığını, “Kültür” ibaresinin yalnızca bakanlıklara ek konulacak kelimeden ibaret olarak görüldüğünü söyledi.

Kültür, sanatı bütün faaliyetleri ile hayatın bir bütünü olarak gördüklerini söyleyen Ersoy, kültür, sanat ve spor alanlarının olmadığı bir hayat kendi içindeki gelişimi de sağlayamayacağını söyledi.

Ülkemizde yaratılmış çürümüş bir rejimin varlığına dikkat çeken Ersoy, bu rejimin yönetilemeyeceğini ve yönetmek gibi taleplerinin olmadığını, sadece hak mücadelesi istediklerini aktardı. Hak mücadelesini emekçilerin verebileceğini vurgulayan Ersoy, bu rejimin bu şekilde yıkılabileceğini söyledi.

Seçim süreci ile ilgili soruları da cevaplayan Ersoy, büyük bütçelerinin olmadığını, parti üyelerinin gönüllü emeği ile ortaklaşa çalışarak süreci yürüttüklerini, parti programlarına güvendiklerini anlattı. Ersoy, parti programıyla, sorunları doğru analiz edip, çözümler üretip taleplerini net bir şekilde belirttiklerine inandığını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu