GenelKıbrısManşet

Bağımsızlık Yolu Omorfo’da “Dünden bugüne seçim birliktelikleri” Konusunu İrdeledi

Bağımsızlık Yolu Eğitim Sekreterliği tarafından organize edilen bölge etkinlikleri dün akşam Omorfo’da da gerçekleştirildi.

Bağımsızlık Yolu Eğitim Sekreterliği tarafından organize edilen bölge etkinlikleri dün akşam Omorfo’da da gerçekleştirildi.

Gerçekleşen etkinlikte, Ali Şahin tarafından yapılan “Dünden bugüne seçim birliktelikleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Sunum konusuna ilişkin olarak, katılımcıların dahil olduğu verimli bir sohbet gerçekleştirildi. Sunumda, 1990’tan 2018’e kadar solun farklı farklı özneleri tarafından genel seçimlerde yaratılan birliktelikler ve bu birliktelerin sonuçları çeşitli boyutlarıyla ele alında.

Katılımcıların da katkılarıyla zenginleşen tartışmada her seçimin kendi koşulları içerisinde ele alınması gerektiği, işbirliği şeklinde yaşanan birlikteliklerin DMP ve YBH gibi çatı partisi şeklindeki birlikteliklere kıyasla daha sorunsuz olduğu, ancak özellikle son dönemlerde yaygınlaşan solun birleşmesi gerektiği söyleminin aksine ortaya çıkan örneklerle de görüldüğü gibi bu birleşme iddiasının solu güçlendirmediği, tersine zayıflattığı ve yeni bölünmelere sebep olduğu üzerinde duruldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu