KıbrısManşetSağlıkSiyasetToplumYaşam

“Bağıra bağıra ölüyoruz”

Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’nde insanlık dışı koşullarda yaşam sürdüren Havva Yılgör, yardım çığlığıyla durumu gözler önüne serdi.

Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’nde insanlık dışı koşullarda yaşam sürdüren Havva Yılgör, yardım çığlığıyla durumu gözler önüne serdi.

YARDIM ÇIĞLIĞI YÜREKLERİ DAĞLADI

İskele’de Sınırüstü yakınlarındaki Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’nde insanlık dışı koşullarda yaşam sürdüren Havva Yılgör’ün isyanı yürekleri dağladı.

“Bağıra bağıra burada ölüyorum, astım hastasıyım ben ve ilacımı alamıyorum. Ailemi isterim, süt isterim, burada bakıcı yok, saat 17.00’den sonra kaderimize terk ediliyoruz” diyen Yılgör, “Beni buradan kurtarın” sözleriyle yardım çağrısında bulundu.

Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’nde 18 kişi covid-19 pozitif çıkarken, GIYNIK Gazetesi’nin yerinde görüntülediği Yaşlılar Sitesi’nin bir insanın barınabileceği durumda olmadığı da gözler önüne serildi.

Rutubetin sardığı, tavanın küflendiği ve damı akıtan Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’nin içler acısı hali ülkede infial yarattı.

SUCUOĞLU: VAKIFLAR İDARESİ’NE BAĞLI

Başbakan Sucuoğlu, 40 kişinin hizmet aldığı siteyi ziyaretinde yaptığı açıklamada, Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’nde adına hiç yakışmayan bir durumun söz konusu olduğunu belirtti.

Sitede kalıp, Covid 19 olan yaşlı, engelli ve çalışanların Pandemi Hastanesi’ne nakil edileceğini kaydeden Sucuoğlu bina ve personel eksikliğinin giderilmesi için da adım attıklarını vurguladı.

Halk Vakfı Yaşlılar Sitesi’nde yaşanan sıkıntıların erken zamanda çözülememesinin “esas nedeninin yetki karmaşası” olduğunu belirterek duruma el atmak durumunda kaldıklarını ifade eden Sucuoğlu, “Bu insanlara bakamazsak, bizim burada ne işimiz var” dedi.

Yaşlı bakım evinin vakıf olmasından dolayı Vakıflar İdaresi’ne bağlı olduğunu belirten Sucuoğlu, “biz yaparız, siz karışamazsınız” duruşuyla karşı karşıya kaldıklarını ancak “yetki karmaşası” nedeniyle sitedeki insanlar daha fazla ıstırap çekmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu