GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Bahçeciler: Cezaevinde can güvenliğimiz yok

Merkezi Cezaevinde 2 ay telefon ve hücre cezası aldığı yönünde şikâyette bulunan Enver Bahçeciler bugün yargı önündeydi

Merkezi Cezaevinde 2 ay telefon ve hücre cezası aldığı yönünde şikâyette bulunan Enver Bahçeciler bugün yargı önündeydi.

DEVRİM DEMİR

Merkezi Cezaevinde davasını hükümsüz tutuklu olarak bekleyen ve son duruşmada Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyetine birtakım iddialar sunan sanık Enver Bahçeciler’in avukatı Süleyman Dolmacı’nın beyanları sonrası mahkeme bugün kaldığı yerden devam etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun son duruşmada Merkezi Cezaevinde ortaya atılan iddialar ile ilgili Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan’a tanık celbi çıkarılmasına emir vermişti.

Cezaevi Müdürü Erdoğan’ın yurt dışında olması sebebiyle Merkezi Cezaevinde görevli Kıdemli Cezaevi Amiri Salih Tekyıl ve Erdoğan’ın yerine 01 Eylül tarihine kadar vekalet edecek olan İçişleri Bakanlığına bağlı Merkez Kaymakamı Hüseyin Gültekin mahkeme de tanık olarak dinlendi.

MAHKEMEDE İDDİALAR SORGULANDI
Merkezi Cezaevinde görevli Kıdemli Cezaevi Amiri Salih Tekyıl, Başsavcılık ve savunma avukatının sorularını yanıtladı. Salih Tekyıl, sanık Enver Bahçeciler’in telefon hakkını kötüye kullandığı gerekçesi ile disipline verildiği ve 2 ay telefon cezası aldığını söyledi. Avukat Dolmacı bu cezanın neye göre verildiğini sorgulayarak Tekyıl’dan daha açık bilgi talep etti.
Tekyıl, “Sanık telefon görüşmelerinde cezaevi yönetimini kötüleyecek bilgi verdi, gazetelere haber çıkmasını sağladı. Disiplin Kurulu toplanarak 2 ay telefon yasağı verdik” dedi.

“İSKELE CİNAYET ZANLILARI GELDİ BAHÇECİLERİ TEK KİŞİLİK KOĞUŞA ALDIK”

Sanık avukatı Süleyman Dolmacı müvekkilinin kaldığı koğuştan neden başka koğuşa aktarıldığını sordu. Tekyıl, İskele cinayet zanlılarının geldiğini bu yüzden sanığı televizyon, kliması olan 14 kişilik ancak kimsenin kalmadığı koğuşa aktardıklarını Bahçeciler’in kaldığı koğuşta bir tek avlu bulunmadığını söyledi. Tekyıl’ın ifadesi üzerine Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, her kapanış açılış konuşmalarında cezaevinin yetersizliğinin öne çıktığını bu aşamada, sanığın 14 kişinin kalabileceği koğuşta neden tek kişi tutulduğunu sorguladı.

GÜLTEKİN: VEKALETİM 1 EYLÜL’DE BİTİYOR
İçişleri Bakanlığına bağlı Merkez Kaymakamı Hüseyin Gültekin Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan’ın izinde olması gerekçesi ile 01 Eylül’e kadar vekalet ettiğini söyledi. Bahçeciler’in şikâyet dilekçesinden haberdar olduğunu kaydeden Gültekin, gerekli araştırmayı yaparak cevap verdiklerini söyledi. Vekaletinin 01 Eylül tarihinde sona ereceğini kaydeden Gültekin’e Başkan Aksun bazı sorular yöneltti.
Aksun, Güktekin’e Cezaevinin yemek ihalesinin kimde olduğu sorusunu yönelterek, bir mahkûmun öğün başı, bir günlük gideri ve devlet bütçesine ağırlığının ne olduğunu sordu.
Gültekin, yöneltilen sorularla ilgili yeterli bilgi sahibi olmadığını söyledi.

AKSUN: SANIKLAR BİZİM SİZE EMENATİMİZ
Tanık beyanlarının ardından, Başkan Fadıl Aksun, Merkezi Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan’ın izin dönüşü biter bitmez tanık olarak mahkemeye gelmesine emri verdi.

Aksun, mahkeme olarak cezayı veren kurum olduklarını sanıkları cezaevine emanet olarak verdiklerini ve topluma yeniden ruhsal, psikolojik ve fiziki olarak yeniden kazandırılması yönünde olduğuna vurgu yaptı.

Cezaevinin de yasalar çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini kaydeden Aksun, cezaevinin yetkilerini de hatırlattı. Tüm hususların dengede olması gerektiğinin de altını çizen Aksun, davayı Erdoğan’ı tanık olarak dinletmek üzere erteleyerek oturumu kapattı.

BAHÇECİLER: CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK
Davalarını hükümsüz tutuklu olarak Cezaevinde bekleyen Enver Bahçeciler Cezaevi nakil aracına götürülürken, “Can güvenliğimiz yok. Hüç bir mahkûm ve tutuklunun içerde can güvenliği yok” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu