GenelKıbrısManşet

Bakan Amcaoğlu’dan Belediyeler Reformu Yasası değerlendirmesi

Mine İçsel

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’de katıldığı programda Belediyeler Reformu Yasası konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Reform ve yenilikten bahsedenlerin; bunları hayata geçirirken bazı sıkıntıların yaşanabileceğini bilmesi gerektiğini belirten Amcaoğlu; “Hiçbir şey yapmadan sorunların ortadan kalkacağını düşünmek saflıktan başka bir şey değildir” diye ekledi.

Sorunlar en aza indirilecek

Gidilen bir yol haritası olduğunu anlatan Amcaoğlu; ilk önce 18 Belediye’nin Ad-Hoc Komite’de tespit edilen kriterlere göre belirlenip ardından 51/95 sayılı Belediyeler Değişiklik Yasası’nın geçirilip hayat bulmasıyla, finansman noktasındaki sıkıntıların aşılması konusundaki mevzuatların da tamamlanmasıyla muhtemel sorunların en aza indirileceğini söyledi.

Elbirliği ile…

Reform yapılırken personelin intibakları, uğradıkları haksızlıklar ve kadrolanma konusundaki çalışmaların tamamlanmak zorunda olduğunu belirten Bakan Amcaoğlu: “Yıllardır yapılmayanlar bir yerden başlayıp yapabiliyorsanız bu konuda niyet ortaya koyuyorsanız, elbette herkesin el birliği ile bu sorunları aşma noktasında destek vermesinden çok daha güzel bir şey yoktur” diye konuştu.

Eylem değil, istişare

Çözümün eylem olmadığını da ifade eden Olgun Amcaoğlu; eylemler yerine istişare ederek sorunların aşılması gerektiğini şu cümlelerle anlattı:

“Kapılarda eylem yaparız diye birbirimizi hırpalamak yerine, tıpkı akşam olduğu gibi istişare ederek, o konudaki sıkıntıları aşabilecek mevzuatlarla çarelerle birlikte sorunların üstesinden gelebiliriz”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu