KıbrısManşetToplum

Bakan Arıklı: Trafik Komisyonu, önümüzdeki hafta dağ yolundaki problemi görüşecek

Değirmenlik-Girne dağ yolunda meydana gelen trafik kazasının yankıları sürüyor. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, kamuoyunda gündem olan “turist vizesi” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“ORTADA ŞERİT İHLALİ VAR”

TIR şoförünün taşımacılık yapmak için ülkeye TIR ile giriş yaptığını o nedenle şoförün “turist vizesi” ile giriş yaptığını kaydeden Arıklı, “Uluslararası taşımacılık kurallarına göre, başka bir ülkeden çıkan TIR ve şoför başka bir ülkeye giriş yapabilir. Ortada şerit ihlali var” dedi.

Değirmenlik Dağ yolundaki kazaların arttığının altını çizen Bakan Arıklı, “Trafik Komisyonu, önümüzdeki hafta dağ yolundaki problemi görüşecek” dedi.

“YOLUN GENİŞLETİLMESİ İÇİN 3 PROBLEMİN ÇÖZÜLMESİ LAZIM”

Yolun genişletilmesi ve düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan Arıklı, yolla ilgili 3 problem olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Değirmenlik-Minareliköy’ü besleyen su deposuna ait su boruları farklı yere taşınmalı. Orada görev yapan askerin ise bir bölüm araziden feragat etmesi gerekiyor; bu, kolay. Son problem de özel mülk yerlerinin kamulaştırılması lazım.”

Arıklı, Girne-Değirmenlik dağ yoluyla ilgili Türkiye’de ihaleye çıkıldığını ve kazanan firmanın belirlendiğini kaydetti.

“ASELSAN İLE ANLAŞMA YAPACAĞIZ”

Şirketlerin Lefkoşa-Girne Anayolu’nun TIR’lara açılması yönünde bir talebi olduğunu da aktaran Arıklı, “O yol, 20-25 ton ağırlık kaldırabiliyor; ama birçok ağır vasıtanın 30-35 ton ağırlık taşıdığını tespit ettik. ASELSAN ile anlaşma yapacağız, takılacak kameralar ve kantar sistemiyle hangi TIR’ın ne kadar ağırlık taşıdığı belirlenecek.” dedi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu