GenelKıbrısManşet

Bakan Arıklı’dan “Zaroğlu YDP’den ayrılıp başka parti duracak” iddialarına ilk yanıt!

Yeniden Doğuş Partisi'nde sular durulmuyor.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ülke içi siyasete dair konuşan Arıklı, hükümette yaşanan sorunlar, erken seçim gündemi ve Kıb-Tek’te yaşananlar ve El-Sen’deki greve dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak Cumhurbaşkanı Tatar’ın Kıbrıs Konusu ile ilgili Meclis’i değerlendirmesi hakkında konuşan Arıklı, Cenevre’nin Kıbrıs Türk tarafı için önemli bir adım olduğunu ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Meclis’i bu konu ile ilgili bilgilendirmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arıklı, 4.Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın müzakere sonrası Meclis’i bilgilendirmediğini de hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Tatar’ın bu noktada önemli bir açıklama yaptığının altını çizdi.

“Yeniden meşalenin altında el ele yürümeyi bekliyoruz”

Yeniden Doğuş Partisi içerisindeki gelişmelere değinen Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, sosyal medyada yer alan bazı iddialar hakkında da açıklamalarda bulundu.

“Bizimle birlikte yarışa giren arkadaşların sakinleşmesini bekliyoruz. Bir an önce içerisinde bulunduklarını psikolojik durumdan kurtulmasını ki bu biraz zor olacak, onun sakinleşmesini ve meşalenin altında gelip el ele yürümeyi bekliyoruz” diyen Arıklı, Zaroğlu’nun Yeniden Doğuş Partisi dışında başka bir yerde siyaset yapmasının mümkün olmadığını söyledi. YDP’nin kolay kolay hançerlenemeyeceğini ve beraber yol yürüdüğü kişilerin partiye zarar vermeyeceğini dile getiren Arıklı, kurultay döneminde maksadını aşan açıklamalar yapıldığını lakin bunların elbet düzeleceğini bunun için zamana ihtiyaç olduğunu söyleyerek; “taşlar zamanla yerlerine oturacak” dedi. Yeniden Doğuş Partisi’nin 5 yılda 5 kez kurultaya gittiğini belirten Genel Başkan; “Ben tabandan korkan ya da uzaklaşan biri değilim. Öyle olsaydı her yıl kurultaya gitmezdim zaten” diyerek demokratik tavırlara önem veren birisi olduğunun altını çizdi.

“Siyasette tecrübe çok önemli demiştim”

Zaroğlu’nun kurultay sonrası büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirten Arıklı; “Siyasette tecrübe çok önemlidir demiştim, işte bu yüzdendi. Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar. Çöküntü yaşıyorlar. Bunu atlatmaları lazım” dedi.

“Komplo teorileri”

Zaroğlu’nun partiden ayrılıp başka bir parti kuracağı yönündeki iddiaları yanıtlayan Arıklı, söz konusu iddiaların belirli çevrelerce üretilmiş komplo teorileri olduğunu belirterek, söz konusu iddiaları yayanların kurultay döneminde de kendisini devirmeye çalışıp başaramadığını şimdi de “Arıklı’yı Bakanlıktan düşürelim” derdinde olduklarını aktardı.

“Öyle 1-2 kişinin istediği üzerine hükümet yıkılıp kurulmaz” diyen Arıklı, Bertan Zaroğlu’nun 1 aydır Meclis’e gelmediğini ve bu durumun ciddi sıkıntılar yaratmadığını dile getirerek hükümet krizine yol açmadığını belirtti. Hükümet krizi için partiler arası kriz olması gerek diyen Arıklı, Zaroğlu ile arasında olanların YDP’nin sorunu olduğunu ve bu durumunda diğer partileri ilgilendirmediği belirtti.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu