KıbrısManşet

Bakan Çağman, yarın işçi tarafını ziyaret edecek; masada asgari ücret var

Asgari Ücret Tespit Komisyonu İşçi Temsilcisi Ali Yeltekin, Havadis Web TV’de katıldığı programda Damla Dabis’in sorularını yanıtladı.

İkinci asgari ücretin henüz belirlenemediği ve şuan ki açlık sınırının asgari ücretin kat ve kat altında olduğu bu günlerde yaşanılan gelişmeleri aktaran Yeltekin , işçi ve işveren kısmının devletten destek ve teşvik beklediğinin altını çizdi. İşveren kısmının gerçekleşecek toplantıda masada yerini alıp almayacağını bilmediği ifade eden Yeltekin işçi tarafının masada bulunacağı belirtti.

“Yüzde 30’a varan zamlar var” ifade eden Yeltekin, “Sayın Bakan bizi yarın saat 10’da ziyaret edecek. Biz görüşlerimizi de söyleyeceğiz ve yüzde 11.06 artışı öngörüyoruz”  şeklinde konuştu.

Devletin belirlediği gayri resmi açlık sınırı ile Hür-İş’in belirlediği açlık sınırının birbirinden farklı olduğunu aktaran Yeltekin, ortak bir noktada buluşturulması gerektiğini ve cuma günü asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Öte yandan asgari ücret ne zaman belirlenirse belirlensin 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olacağının da hatırlatmasını yaptı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu