GenelKıbrısManşetSağlıkSiyasetToplum

Bakan Dinçyürek ‘sus pus’

Çiçeği burnunda bakan Dr. Hakan Dinçyürek’in ‘sahte reçete vurgunu’ konusundaki suskunluğu, “Acaba bakan olmadan önce imzaladığı reçeteler mi var?” sorusunu akıllara getirdi

Çiçeği burnunda bakan Dr. Hakan Dinçyürek’in ‘sahte reçete vurgunu’ konusundaki suskunluğu, “Acaba bakan olmadan önce imzaladığı reçeteler mi var?” sorusunu akıllara getirdi.

GIYNIK ÖZEL

ÜLKE ÇALKALANIYOR, BAKAN SUSKUN
Ülke gündemi, sağlık sektöründe yaşanan; ülke tarihinin belki de en büyük vurgun skandalı ile çalkalanırken, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’in bu konudaki sessizliği, sağlık çevreleri ve toplumda tepkiye neden oldu. Her ne kadar sahte reçete vurgunu skandalı Sosyal Sigortalar Dairesi’ni ve dolaylı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı etkileyen bir konu olsa da ülke sağlık sisteminin temel taşları olan doktor ve eczacılar birer birer tutuklanırken, Bakan Dinçyürek’in bu durumu görmezden gelen tavrı şaşkınlık yarattı.

YAKIN AKRABALARI DA ZANLI KONUMUNDA
Yakın akrabalarının da sahte reçete vurgunu soruşturması kapsamında tutuklandığı ve zanlı konumunda olduğu için, Bakan Dinçyürek’in özellikle bir açıklama yaparak tarafsızlığını beyan etmesi ve suçluların yargı önünde cezalarını çekmesine destek vermesini beklediklerini dile getiren vatandaşlar,  “Ülke sağlık sistemi derinden etkilendi, eczacılar tutuklanıyor, doktorlar tutuklanıyor, teminatla serbest kalan doktor ve eczacıların yargılanana kadar mesleklerine devam edip edemeyecekleri belirsizliğini koruyor. Böylesi bir ortamda sağlıktan sorumlu Bakanın kamuoyuna karşı sorumlu davranıp bir açıklama yapma zahmetinde bulunması gerekmez miydi?” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

İSKELE-KARPAZ HALKI TEPKİLİ
Öte yandan İskele ve Karpaz bölgesinde de Bakan Dinçyürek’e yönelik tepkiler de çığ gibi büyüyor. GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan vatandaşlar, doktor eksikliği olmasına rağmen Bakan Dinçyürek’in ‘keyfi’ olarak, bölgede görev yapan sözleşmeli doktorların görev süresini uzatmadığı iddialar arasında. Bakan Dinçyürek’in siyasi nedenlerle bölge halkının sağlığını hiçe saydığını kaydeden vatandaşlar, sağlığın siyasete alet edilemeyeceğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu