KıbrısManşet

Bakan Oğuz sessiz

Kıbrıs’a su taşıyan borulardan biri olduğu iddia edilen dev bir plastik boru, Antalya’da 3 gün önce sahile vurdu. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz hala bir açıklama yapmadı

Kıbrıs’a su taşıyan borulardan biri olduğu iddia edilen 200 metre uzunluğunda ve 1.5 metre çapında olan dev plastik boru, Antalya’da 3 gün önce sahile vurdu.

Aksu ilçesine bağlı Kumköy Mahallesi sahilinde, nereden geldiği bilinmeyen 200 metre uzunluğunda ve 1.5 metre çapında dev plastik boruyu fark eden vatandaşlar,  Aksu Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Boru, İş makinesiyle kıyıya doğru çekildi. Sahile vuran borunun Kıbrıs’a su taşıyan borulardan biri olduğu iddia edildi.

Bölge halkından Bilgihan İnce, “Mahalle sakinlerimiz sahilde çok büyük bir borunun karaya vurduğunu söyledi. Biz de sahile gittik. Nasıl ve nereden geldiğini bilmiyoruz. Mahalle sakinleri olarak kendi imkânlarımızla kepçe yardımı ile karaya çıkarttık. İlk gören vatandaşlar tarafından Aksu emniyetine bilgi verildi. Denizden her zaman balık çıkardı, bu sefer de 200 metrelik dev boru çıktı” dedi.

“YENİ BİR ARIZA YOK”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada arızanın yeni olmadığı, Ocak ayında Su Temin Projesinde meydana gelen arıza sonrasında, denizin 250 metre altında yapılan çalışmalar esnasında sorunlu borulardan çıkartılan borular haricinde, kesilme sonucu yerinde kalmış olan yaklaşık 100 metrelik arızalı parça borunun yüzeye çıktığını belirtti. Fakat Bakan Oğuz hala açıklamada bulunmadı. Açıklamanın tamamı şöyle: “Türkiye’den Kıbrıs’a su taşıyan borularda yeni bir arıza veya sorun bulunmamaktadır.

Antalya’da sahile vuran parça boru, Ocak ayında Su Temin Projesinde meydana gelen arıza sonrasında, denizin 250 metre altında yapılan çalışmalar esnasında sorunlu borulardan çıkartılan borular haricinde, kesilme sonucu yerinde kalmış olan yaklaşık 100 metrelik arızalı parça borunun yüzeye çıkmasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri borunun tamiratı için ihale sürecini başlatmış olup, çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyuna önemle duyurulur”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu