KıbrısManşetSağlık

Bakan Pilli: 2021 yılı KKTC için her açıdan muhteşem olacak!

Yapımı bitme aşamasına gelen Pandemi Hastanesi ziyaretinde GIYNIK mikrofonuna konuşan Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, pandemi hastanesi için ‘güzel’ kelimesinin hafif kaldığını ifade ederek çok kısa sürede muhteşem bir hastanenin ülkemize kazandırıldığını vurguladı

GIYNIK ÖZEL

Yapımı bitme aşamasına gelen Pandemi Hastanesi ziyaretinde GIYNIK mikrofonuna konuşan Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, pandemi hastanesi için ‘güzel’ kelimesinin hafif kaldığını ifade ederek çok kısa sürede muhteşem bir hastanenin ülkemize kazandırıldığını vurguladı.

Sağlık altyapımızın güçlendirildiğini ve çok ciddi bir şekilde ileriye taşındığını vurgulayan Bakan Pilli, “Aklınıza gelebilecek her şeyle donatılmış bir hastaneye sahip olduk” dedi. Bakan Pilli, Pandemi Hastanesi’nin yapımında emeği olan başta Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri olmak üzere herkese teşekkürlerini iletti.

Pandemi Hastanesi’nde PCR testlerinin yapılmaya başlandığını, personelin hastanede görev yapmaya başladığını ifade eden Pilli, dünya standartlarında bir hastane inşa edildiğini dile getirdi.

Ülkemizin pandemi sürecini başarılı şekilde atlattığını ve alınan önlemlerle ikinci dalganın da başarılı şekilde atlatıldığını vurgulayan Bakan Pilli, “Güney Kıbrıs’la kıyasladığımız zaman farklılık bariz ortadadır” dedi.

2021 yılında KKTC’nin güçlü bir sağlık altyapısına kavuşmuş olacağını ve 2021 yılının sağlık yılı olacağını vurgulayan Bakan Pilli, Amatem merkezinin tamamlanacağını ve GAÜ Hastanesi’nin yarım kalan inşaatının tamamlanacağını belirterek bu merkezlerin de sağlık altyapısına katkı sağlayacağını ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu