KıbrısManşetSağlık

Bakan Pilli: 2021 yılında sağlık altyapısını en iyi seviyeye getireceğiz

2021 yılında KKTC sağlık altyapısının en iyi şekilde güçlendirileceğini vurgulayan Bakan Pilli, GAÜ Hastanesi, Güzelyurt Hastanesi, 500 yataklı Lefkoşa Hastanesi ve AMATEM'in hayata geçeceğini müjdeledi

BRT canlı yayınına telefon bağlantısı gerçekleştiren Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, dün açılışı gerçekleştirilen Acil Durum Hastanesi’yle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Covid-19 salgınının sona ermesiyle birlikte Acil Durum Hastanesi’nin aktif şekilde kullanılmaya devam edeceğini kaydeden Bakan Pilli, Acil Durum Hastanesi’ne yeni bir kadro kurulacağını ve personel sorunu yaşanmayacağını vurguladı.

2021 yılında KKTC sağlık altyapısının en iyi şekilde güçlendirileceğini vurgulayan Bakan Pilli, GAÜ Hastanesi, Güzelyurt Hastanesi, 500 yataklı Lefkoşa Hastanesi ve AMATEM’in hayata geçeceğini müjdeledi.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin açıklamasından satır başları şu şekilde:

“Acil Durum Hastanesi dün açıldı. Açılan hastane 100 yataklı ve her türlü teknolojiyle donatılmış bir hastanedir. Bir hasta içeriye girdiği andan itibaren her türlü müdahale yapılabilmektedir. Türkiye’de 2 tane yapıldı 1 tane de KKTC’ye yapıldı.

Şahsım ve halkım adına teşekkür etmek istiyorum. Ülkede covid-19 pandemisini yaşıyoruz. Covid-19 salgını bittikten sonra esas görevi olan Acil Durum Hastanesi olarak kullanabileceğiz. Bir kalp krizi olayı geldiği zaman orada hemen müdahale edilebilecek.

İçerisinde diyaliz üniteleri de olan bir hastanedir. 2019’un Aralık ayında ilk kez ben kullandım Pandemi Hastanesi sözünü ve dün, yapamazlar diyenlere rağmen hastanenin açılışını gerçekleştirdik.”

“2021 NİSAN’DA TEMEL ATILACAK”

“İktidara geldiğimiz günden beri sağlık altyapısının geliştirilmesi yönünde 2020 yılının sağlık yılı ilan etmiştik. Hastane yangını, covid-19 salgını bizi hedeflerimizden uzaklaştırsa da 500 yataklı hastane için de çalışmalarımız devam ediyor. 2021’in Nisan ayında hastanenin temelini atmayı hedefliyoruz.”

“BÜROKRASİ ÇOK AĞIR”

“Güzelyurt Hastanesi’nin de üçüncü etabını tamamlayıp dördüncü etabı için çalışmalara başlayacağız. Bürokrasi ülkemizde çok yavaş işlediği için Girne Amerikan Üniversitesi Hastanesi için bir türlü ihaleye çıkamadık. Parası ayrılmıştır ve 8 ay gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz ama önce bürokratik engeli aşmalıyız.

Bağımlılıkla mücadele için büyük bir eksiklik olan AMATEM merkezinin birinci etabı tamamlandı. 2021’in 6’ncı ayı içerisinde onu da tamamlamayı hedefliyoruz.

2021’de KKTC’nin sağlık altyapısını en iyi seviyeye getirmeyi hedefliyoruz. ”

“PERSONEL EKSİKLİĞİ İÇİN MÜNHAL AÇILACAK”

“Pandemi Hastanesi’nin personel eksikliği konuşuluyor, onlar konuşsun biz işimizi yapmaya devam edelim. Kamu Hizmetleri Komisyonu ihtiyaç olan kadroların münhallerini açacak. 225 hemşireyi pandemi döneminde geçici personel olarak istihdam ettik. Uygun olan personelleri Acil Durum Hastanesi’nde çalışması için devam ettireceğiz. Acil Durum Hastanesi için ayrı bir hastane olarak yeni bir kadro kuracağız. Herkes rahat olsun biz çalışmaya ve en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz halkımızın sağlığıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu