KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Bakan Pilli: İlk aşıyı Cumhurbaşkanı ile birlikte olacağız

Bakan Pilli, 20 bin doz aşının 10 bin kişiye yapılacağını ve ilk etapta hem devlette hem özel de çalışan 5 bin sağlık çalışanın aşılanacağını ifade etti. Daha sonra aşıların bir kısmının 65 yaş üzeri kronik vakalara yapılacağını dile getirdi

GIYNIK ÖZEL

Telefon bağlantısıyla katıldığı canlı yayında önemli değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Ali Pilli, Türkiye üzerinden 20 bin doz Sinovac aşısının bu sabah 05.30’da ambulans uçakla adaya geldiğini açıkladı. Türkiye’den gelen 20 bin doz aşının Ercan Havalimanı’daki özel buzdolaplarında korumaya alındığını ifade eden Bakan Pilli, aşıların saklama koşullarının hazır olduğunu ifade etti. “Aşıların 15 Ocak’ta ülkeye gelebileceğini açıklamıştık” diyen Bakan Pilli, 20 bin doz aşının 10 bin kişiye yapılacağını ve ilk etapta hem devlette hem özel de çalışan 5 bin sağlık çalışanın aşılanacağını ifade etti. Bakan Pilli, daha sonra aşıların bir kısmının 65 yaş üzeri kronik vakalara yapılacağını dile getirdi.

“İLK AŞIYI CUMHURBAŞKANI İLE BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Aşılamanın 1-2 gün içerisinde başlayacağını duyuran Bakan Pilli, “İlk aşıyı Cumhurbaşkanımız olacaktır muhtemelen, sabah beni aradı ve ilk aşıyı beraber olalım dedi. Muhtemelen Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ben birlikte aşı oluruz” dedi.

“1 NİSAN İTİBARİYLE TURİZMİ YENİDEN AÇMAYI PLANLIYORUZ”

“Küçük bir ülke olduğumuz için aşılama süreci ülkemizde erken tamamlanacak” diyen Bakan Pilli, Şubat sonunda aşılamayı bitirmeyi hedeflediklerini, çünkü Nisan ayı itibariyle ülkemizde turizmin yeniden hayata geçirilmesini hedeflediklerini açıkladı. “Burası turizm ülkesidir. Turizmin yeniden başlaması için hem ülkedeki nüfusun aşılanması hem de ülkeye gelecek olan turistin aşılanmış olması gerekiyor. Hedefimiz 1-2 Nisan’da ülkemizi hem turizme hem eğitime açarak yeniden ülke ekonomisini canlandırmaktır” dedi.

“300 BİN KİŞİYİ AŞILAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti’yle eş zamanlı olarak hareket edildiğini kaydeden Bakan Pilli, aşıların erken gelmesi için gerekli görüşmelerin devam ettiğini ve 300 bin kişiyi aşılamayı hedeflediklerini de vurguladı. İlk etapta 9 merkezde aşılama yapılacağını kaydeden Bakan Pilli, bu merkezlerin artırılabileceğini ifade ederek, aşıların gelişine göre her türlü planlamanın hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

“GÜNEY KIBRIS, SAĞLIĞA SİYASET KARIŞTIRDI”

Avrupa Birliği üzerinden gelmesi planlanan Pfizer aşısı için Güney Kıbrıs ve KKTC Sağlık Alt Komitesi’nin gerekli çalışmaları yaptığını, hazırlıkların yapıldığını ve eğitimlerin verildiğini belirten Bakan Pilli, bu aşılarla ilgili planlamanın da hazır olduğunu söyledi. “Kabul etseler de etmeseler de burada ayrı bir devlet var ve bu devletin kendi kurumları var” diyen Bakan Pilli, “1960 Anayasası’na göre biz de Avrupa Birliği toprağıysak gelecek olan aşıların yüzde 30’u bizim hakkımızdır. Bu nedenle AB’nin gelecek olan aşıların yüzde 30’unu bize direkt olarak ulaştırmalıdır. Bu konuda bir polemik yaratmanın anlamı yoktur. Bu aşılar dünya insanları için üretilmişse herkese bu aşıların ulaştırılması gerekiyor. Güney Kıbrıs sağlığa siyaset karıştırdı. Aşılar konusuna siyaset karıştırdı. Biz parasını vererek te bu aşıları almaya hazırız. Biz yolumuza devam ediyoruz. Türkiye bize aşı göndermeye devam edecektir” açıklamasında bulundu.

“SAĞLIK BAKANLIĞI’NA GÜVENİN”

Vakalar artış gösterse bile Covid-19 mücadelesinin başarılı şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Bakan Pilli, “Vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı’na güvensin. Biz gerekli önlemleri alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Spekülasyonlara gerek yok” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu