KıbrısManşetSağlıkSürmanşet

Bakan Pilli: İpin ucunu kaçırırsak tutamayız

Bakan Pilli, "Yarın Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu toplanacak ve gerekirse daha sert tedbirler alınacak. İpin ucunu kaçırırsak tutamayız. Son dönemlerde tedbirleri elden bıraktık" diyerek, "Gerekli tedbirleri almalıyız ve kurallara uymalıyız" dedi ve yarından itibaren tedbirlerin artırılacağını vurguladı

GIYNIK ÖZEL

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, ülkede son günlerde artış gösteren ve sağlık çalışanlarının yanı sıra hekimlere sıçrayan covid-19 salgınına ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Covid-19 pozitif olan Başhekim Adil Özyılkan’la gerçekleştirdikleri toplantıda maske, mesafe ve hijyen kurallarının gözetildiğini vurgulayan Bakan Pilli, “Ben bir Bakan olarak covid-19’u yönetirken sağlık çalışanlarıyla, başhemşireyle, enfeksiyon ve göğüs hastalıkları uzmanlarıyla, temaslı takip ekibiyle toplantı yapmaktayım. Covid-19 sürecini uzaktan yönetemeyiz” dedi.

Bakan Pilli, “Yarın Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu toplanacak ve gerekirse daha sert tedbirler alınacak. İpin ucunu kaçırırsak tutamayız. Son dönemlerde tedbirleri elden bıraktık” diyerek, “Gerekli tedbirleri almalıyız ve kurallara uymalıyız” dedi ve yarından itibaren tedbirlerin artırılacağını vurguladı.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Basında ‘Bakan temaslı’ diye yayınlar başladı. Bizler sağlık çalışanları olarak her zaman risk altındayız. O yüzden biz her zaman tedbirlerimizi almaya ve testlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Dün akşamüzeri yapmış olduğum test negatif çıkmıştı. Başhekim Adil Özyılkan ile toplantı yapmıştık. Maske, sosyal mesafe kurallarına uygun bir toplantı olmuştu.

Hastanede pozitif çıkan personelimizle temaslı olan Başhekim ve diğer personelimizin testleri negatif çıkmıştı. Bugün Başhekimimizin testleri pozitife döndü. Biraz önce konuştum Başhekim Adil Özyılkan’la herhangi bir sorunu yok sağlık durumu iyi. Yüksek ateş sıkıntısı dışında bir problemi yok. Erken tanı ve erken tedavi çok önemlidir.

Ben bir Bakan olarak covid-19’u yönetirken sağlık çalışanlarıyla, başhemşireyle, enfeksiyon ve göğüs hastalıkları uzmanlarıyla, temaslı takip ekibiyle toplantı yapmaktayım. Covid-19 sürecini uzaktan yönetemeyiz.

Son günlerde yerel vakalar artış göstermeye başladı. Herkes risk altındadır. Herkes kendi tedbiri almalıdır. Bireysel olarak herkes kurallara uymalıdır. Sosyal mesafe, hijyen şartları ve maske kuralına daha sıkı uymalıyız. Bu kurallara uymazsak önümüzdeki günler daha zorlu olacak. Üzerimize düşeni yaparsak yerel bulaşı önleyebiliriz.

Yarın Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu toplanacak ve gerekirse daha sert tedbirler alınacak. İpin ucunu kaçırırsak tutamayız. Son dönemlerde tedbirleri elden bıraktık. Gerekli tedbirleri almalıyız ve kurallara uymalıyız. Yarından itibaren tedbirlerimizi artıracağız.

Dünyadaki aşı çalışmalarını takip ediyoruz. İngiltere’de aşılama çalışması başladı, Türkiye’de de kısa sürede aşılama başlayacak. Ocak ayı içerisinde bizde aşı çalışmasına başlamayı düşünüyoruz.

Bugün 8 yerel vaka var ve vakaların bulaş kaynaklarını biliyoruz. Gerekli önlemleri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. Birçok iş yerinde maske ve mesafe kurallarına uymadığını görüyoruz. Kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemler uygulanacak.

Hem Türkiye hem Güney Kıbrıs’tan geçişlerle ilgili önlemleri artıracağız, karantina şartlarını artıracağız.

Herkes covid-19 salgınını yenmek için üzerine düşeni yapmalıdır.

Başhekimimize ve pozitif vaka olan sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu