KıbrısManşetSağlık

Bakan Pilli: Tam kapanma gündemde değil!

Bu akşamki toplantıda geniş bir değerlendirme yapılacağını kaydeden Ali Pilli yeni kararların alınacaksa yazılı bir şekilde açıklanacağını da belirtti

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu Toplantısı başladı. Toplantı öncesi Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli kısa bir açıklama yaptı.

Bakan Pilli, vaka sayılarında artış yaşandığını, iç bulaşın yayıldığını belirterek gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Bu akşamki toplantıda geniş bir değerlendirme yapılacağını kaydeden Ali Pilli yeni kararların alınacaksa yazılı bir şekilde açıklanacağını da belirtti.

Bakan Pilli okullarla ilgili kapanmanın söz konusu olmadığını, bulaşın artması ve kontrol edilemeyecek duruma gelmesi halinde okulların kapatılabileceğini kaydetti. Sağlık Bakanı Ali Pilli okullarda şubat tatilinin öne çekilebileceğini ifade etti.

Halk sağlığının korunmasının öncelikleri olduğunu kaydeden Pilli, gerekirse sert tedbirlerin alınacağının altını çizdi. Kayıpların olmasını istemediklerini dile getiren Pilli, “Önce sağlık” dedi.

“Tam kapanma gündeme gelir mi?” sorusuna ise Pilli, net bir şey söylemeyeceğini kaydetti. Pilli, Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Ersan Saner ile herhangi bir tartışma yaşanmadığını da aktardı.

Sağlık Bakanı Ali Pilli tam kapanmanın gündemde olmadığını da sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu