KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Bakan Pilli’den Kamu Hizmet Komisyonu’na çağrı: Acil olarak hemşire münhaline ihtiyaç var!

BRT canlı yayınına bağlanarak ülkede covid-19 salgınına ilişkin gelişmeleri değerlendiren Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanlarının covid-19 mücadelesinde yalnız bırakıldığını savunarak, hem toplumun hem de diğer kurumların desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı

GIYNIK CANLI TAKİP

BRT canlı yayınına bağlanarak ülkede covid-19 salgınına ilişkin gelişmeleri değerlendiren Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanlarının covid-19 mücadelesinde yalnız bırakıldığını savunarak, hem toplumun hem de diğer kurumların desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Acilen hemşire istihdamına ihtiyaç olduğunu söyleyen Bakan Pilli, “Kamu Hizmet Komisyonu’nu göreve davet ediyorum bir an önce hemşire münhallerini tamamlasınlar. Artık acil bir durumdayız ve bir savaş vardır. Bu acil durumda artık Kamu Hizmet Komisyonu da görevini yapmalıdır. Hemen münhali açıp bir hafta içinde sınav yapıp hemşire münhalini gerçekleştirmelidir” çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“BİZ HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“Son zamanlarda ülkemizde yerel vakaların artmaya başladığını geçtiğimiz hafta özellikle dile getirmiştim ve tedbirler almaya başlamıştık. Biz üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Kimsenin ekmek parasıyla derdimiz yok. Biz halkımızın sağlığı için çalışıyoruz.

Yerel vakalarda bir artış söz konusudur ama Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanları olarak, var gücümüzle bu salgınla mücadele etmeye çalışıyoruz.

“KAMU HİZMET KOMİSYONU BİR AN ÖNCE HEMŞİRE İSTİHDAMI YAPMALI”

Temaslı takipleri yapılıp izole edildi ve hastanede bulaş kontrol altındadır. Hemşire eksikliğimiz zaten vardı. Kamu Hizmet Komisyonu’nu göreve davet ediyorum bir an önce hemşire münhallerini tamamlasınlar. Artık acil bir durumdayız ve bir savaş vardır. Bu acil durumda artık Kamu Hizmet Komisyonu da görevini yapmalıdır. Hemen münhali açıp bir hafta içinde sınav yapıp hemşire münhalini gerçekleştirmelidir.

“YÜZDÜK YÜZDÜK KUYRUĞUNA GELDİK”

Bizi bu savaşta tek başımıza bırakmasınlar. Sağlıkla ilgili gerekli önlemleri alıyoruz ama eksikliklerimizin giderilmesi, hemşire eksikliklerinin tamamlanması için herkes üzerine düşeni yapmalı. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bu mücadelenin. Aşılama da başladı, okyanusu geçtik derede boğulmayalım. Herkes elini taşın altına koymalı. Bu gemiyi hep birlikte yüzdüreceğiz.

“YOLUMUZA TAŞ KOYMASINLAR”

Yolumuza taş koymasınlar. Bugüne kadar bu mücadeleyi yürüttük. Biz mutasyona uğrayan virüsün bu ülkeye gelmemesi için çalışıyoruz. Biz insanlarımızın sağlığı için var gücümüzle mücadele ediyoruz.

“YILBAŞI AKŞAMI İÇİN ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ”

Önümüz yılbaşıdır. İnsanlarımız çok dikkatli olmalı. 2021 yılını kaybetmemek için yılbaşı akşamında çok dikkatli olmalıyız. Vaka patlaması yaşamamak için tedbirlere uymalıyız. 2021 yılında aşılamalarla birlikte hem yüz yüze eğitime geçilmesi hem turizmin planlanması için çalışmalara başlamışken bu savaşı kaybetmek istemiyoruz. Bize yardım edilmezse bu savaşı hep birlikte kaybederiz.

“BİZİM TEK AMACIMIZ HALKIMIZI KORUMAK”

Dost birlikler bizi vuruyor. Bizi sırtımızdan vurmasınlar, lafım ortayadır. Herkesin ne yaptığı bellidir. Arkamızdan söylenenlerde bellidir ama bizim tek bir amacımız vardır o da halkımızın sağlığını korumaktır. Herkes Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanlarına destek olsun ve bu savaşı kaybetmeyelim.
Ocak ayı içerisinde aşılamalarda başlayacak ve 2021’e daha iyi başlayacağız.

“HERŞEYİ BİZİM YASAKLAMAMIZI BEKLEMEYİN”

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı kararlar gayet yerinde kararlardır. Kısa bir süre için alındı bu kararlar ve bu bir kapatma kararı değildir. Saat 9 erken bir saat değildir. Herkes saat 9’dan sonra evine gitsin. Paket servisler devam edecek. Halkımız da daha sorumlu davranmalıdır. Halkımız üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Bizim kapatmamamızı yasaklamamızı beklemesinler. Herkes kendini kapatsın. Temaslı karantinasını da kolay sanmayın. 14 gün boyunca bir odada tek başınıza kalmak kolay değildir.

“UNUTMAYIN! SAĞLIK ÇALIŞANLARI YILBAŞI GECESİ DE ÇALIŞACAK”

Sağlık çalışanları 7 gün 24 saat durmadan çalışıyor. Sağlık çalışanları yılbaşı akşamında da görevinin başında olacak bunu unutmayın. Herkes biraz daha dişini sıksın, dayansın. Alınan tedbirlerle bu mücadeleyi bugünlere taşıdık. Bu savaşı kazanmak için biraz daha dişimizi sıkmalıyız.

“9 EYLÜL’DE 5 ÖĞRETMEN POZİTİF”

9 Eylül İlkokulu’nda 5 öğretmenimiz pozitif oldu. Temaslı takibini yapabilmek için okulu eğitime kapattık. Bizim okullarla ilgili düşüncemiz, okullardaki bulaşın durumuna göre yılbaşının ardından Şubat tatilini öne alabiliriz. Bu kesin bir durum değildir. Okullardaki bulaş durumuna göre takip edip Eğitim Bakanlığı’yla birlikte okulların durumunu kararlaştıracağız.

“AŞILAMA OCAK AYINDA BAŞLAYACAK”

Bizim aşı alabileceğimiz iki kaynak var. Biri Türkiye’dir ve Türkiye devletiyle yol haritamız hazırdır. Diğer kaynak ise Avrupa Birliği’nin Güney Kıbrıs’a gönderdiği aşılardır. İki toplumlu Sağlık Komitesi’nin gerçekleştireceği toplantılarla Avrupa Birliği’nin bizim için gönderdiği aşıların ne zaman bize verileceğiyle ilgili yol haritası belirlenecek. Ocak ayının ilk haftasında aşılar gelebilir. Aşılama yapılacak ama aşı yapılınca salgın hemen bitecek diye bir durum yok. Kurallara uymaya devam etmeliyiz, rehavete kapılmamalıyız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu