GenelKıbrısManşetSiyaset

Bakan Şan önüne getirilen rakamlara baktı

Halk fakirleşiyor öngörüsü Maliye Bakanı Alişan Şan’a göre gerçek değil. Peki Alişan Bey nasıl bu sonuca ulaşmış?
Muhtemelen ülkede satılan araç sayısına, konut miktarına, bankalardaki mevduat durumuna falan bakmıştır. Yani kağıt üzerindeki rakamlar üzerinden yola çıkarak böyle bir düşünceye sahip olmuştur.
Peki ya öyle mi gerçekten?

TL döviz karşısında adeta eziliyor, buna bağlı olarak enflasyon korkunç boyutlara ulaşmış durumda. Hayat aşırı derecede pahalı olmuş, yaşam kalitesi düştükçe düşen bir eğilim içinde.. Bütün bunlara tedbir almak mümkünken, örneğin temel tüketim maddelerini denetim kapsamına alınması ve kar oranlarının gözden geçirilerek düzenlenmesi mümkünken, gümrükteki döviz kuru bir süreliğine sabitlenebilecek şekilde düzenlenmesi mümkünken bunu yapmayıp, ülkede fakirleşme yok diyerek kapitalist düzenin çarklarında halkı parçalamayı tercih eden bir anlayışa sahip ülkeyi yönetenler..
Nitekim Maliye Bakanı Sayın Şan’ın tespitleri buna en iyi örnek.

Dolayısıyla Bakan Şan’ın bir yaptığı bu açıklama ülkeyi yönetenlerin aslında halktan ne kadar kopuk olduğunu gösteriyor. Zira insanların alım gücünün gözle görülür şekilde düştüğü, geçim sıkıntısının hissedilir derecede halka yansıdığı, insanların bir çok mali yükümlülüğünü ya zar zor yerine getirebildiği, ya da hiç getiremediği bir ülkede bir maliye bakanı çıkar ve böyle bir açıklama yaparsa ya o bakan çok bilgisizdir yada kasıtlı olarak halkı aptal yerine koymaktan çekinmiyordur.

Hal böyle iken bunu görmezden gelen ve önüne getirilen üç beş kağıt parçasına bakarak ülkede fakirleşme yoktur diyen bir kişi ki sözüm ona bu kişi bakan olacak, belli ki gerçeklerden uzak halktan kopuk bir yönetim içinde olmayı tercih ediyor.

Oysa ki çok değil iki üç gün çarşıya pazara çıkıp gözlem yapsa, bu absürt ve maksatlı açıklamayı yaparken utanırdı,yüzü kızarır vicdanı rahatsız olurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu