KıbrısManşetSürmanşet

Özkıraç: Bakan şov yaparak, emniyet teşkilatını Teknecik Elektrik Santrali’ne yolladı

El-Sen Genel Başkanı Kubilay Özkıraç, bu akşam Teknecik Elektrik Santrali’nde yaşanan hareketli saatler sonrası GIYNIK canlı yayınına telefonla bağlanarak, neler olduğunu anlattı.

GIYNIK ÖZEL – MEYİL AVCAN

El-Sen Genel Başkanı Kubilay Özkıraç, dün akşam Teknecik Elektrik Santrali’nde yaşanan hareketli saatler sonrası GIYNIK canlı yayınına telefonla bağlanarak, neler olduğunu anlattı.

Dün gece yaşanan olayın sebebinin önceki gün katıldığı bir televizyon programında yapmış olduğu açıklama olduğunu kaydeden Özkıraç, ne söylediğini anlattı:

“Tek bir çalışanın kılına zarar gelirse şalteri indireceğimizi söylemiştim. Bu ülkeyi yönetenler buradan yola çıkarak hem sendikayı zan altında bırakmak hem de çalışanlara baskı uygulamak için yine üniformalı insanları oraya yönlendirdi. Bu ilk değil son da olmayacaktır.”

El-Sen Genel Başkanı Özkıraç, kendilerinin her zaman diyalogdan yana olduklarını söylediklerini ve hatta Kıb-Tek Yönetim Kurulu üyesinin kendisini arayarak, toplantı talebinde bulunduğunu ancak Yönetim Kurulu’nun kendi aralarındaki siyasi sürtüşmeden dolayı Pazartesi yapılacak olan toplantının da iptal edildiğini söyledi.

“3-4 GÜNDÜR DENİZ AŞIRI BİR YERDEN ÇALIŞANLAR VE MÜDÜRLERE BASKI YAPILMAKTADIR”

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Özkıraç, sözlerine şöyle devam etti:

“Şunu söylemekten hiç çekinmiyorum. Kaya Palazzo Otel’in sahibi kuruma gelerek, pazarlık yaptı ve biz de bunlara şahit olduk. Bir otelin böyle bir pazarlığa girmesinden ötürü utandım. Elektrik borcu var ve bu borcun silinmesi, düşürülmesi için 3-4 gündür deniz aşırı bir yerden hem çalışanlara hem de müdürlere baskı yapılmaktadır. Artık bu işin tadı tuzu kaçtı. El-sen her türlü diyaloğa açıktır ancak hedefimizden sapma olmayacaktır.”

“TEKNECİK’TE ÇALIŞANLARIN PSİKOLOJİK DURUMUNU HİÇ DÜŞÜNMEDİLER”

Özkıraç, bu akşam kendisine gelen bir bilgiye gire polis ekiplerinin Teknecik Elektrik Santrali’ni bastığı haberini aldığını söyledi.

Orada çalışan insanların psikolojik durumunun iyi olmadığını ve o koşullarda çalışmanın kolay olmadığına dikkat çeken Özkıraç, “Biz taviz vermeyeceğiz. Kıb-tek’e borcu olan herkes borcunu ödeyecektir, ödemeyenlerin elektriği kesilecektir. Bizi baskınlar ve tehditlerle yıldıracaklarını zannedenler yanılıyor. El-Sen büyük ve bu ülkenin bağrından çıkan bir sendikadır ve örgüt gücünü kullanmaktan da çekinmeyecektir. Artık sabrımız taşıyor!” dedi.

İlgili bakana çağrı yapan Özkıraç, “Herkes haddini bilecek. Sendika da ilgili bakan da haddini bilecek. Halkın zarar görmemesi için her şeyi zorluyoruz” diyerek, grevde olmalarına rağmen PGM’nin olduğu noktada meydana gelen çok ciddi bir arızanın bütün ekiplerce yoğun şekilde çalışılarak giderildiğini ve halkı ilgilendiren her konuda Kıb-Tek çalışanlarının müdahalelerini yapacağını ancak kesik elektriklere müdahale edilmeyeceğini, edenlere de göz yumulmayacağını vurguladı.

“BAKAN ŞOVA KAÇARAK, EMNİYET TEŞKİLATINI TEKNECİK SANTRALİ’NE YOLLADI”

Özkıraç, ilgili bakanla görüşüp baskılara son vermesini ve masaya oturmasını istediklerini ve aksi takdirde bu topluma zarar vermeyecek şekilde her türlü eyleme hazır olacaklarını söylediklerini kaydetti.

Bakanın şova kaçarak, emniyet teşkilatını santrale yolladığını ifade eden Özkıraç, “Bu ülkede kendi elektrik borcunu ödeyemeyen devlet ne şov yapsın ne de tüfekçilik oynasın. Ben çok fazla konuşmak istemiyorum” dedi.

El-Sen olarak kendilerinin eylem yapacaklarında, bunu haber verdiklerini ve halkı rencide edecek hiçbir eylemde yer almayacaklarını vurgulayan Özkıraç, Akçay muhtarının 3 su motoru elektriğinin kesildiğini ve bunun da birliklere ödenen paraların cebe indirilmiş olmasında ötürü borçların biriktiğini aktardı.

Muhtarla görüştüklerini ve üreticinin mağdur edilmemesi için elektriği açtıklarını belirten Özkıraç, “Biz halkın çıkarı için her şeyi yapmaya hazırız ve onları mağdur edecek hiçbir eylemin içinde de olmayacağız” dedi.

“BİR ÜRETİYORUZ VE ÜRETTİĞİMİZİN DE KARŞILIĞINI ALMAK ZORUNDAYIZ”

El-Sen Genel Başkanı Özkıraç, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın borcu olmadığını söyledi ancak elimdeki belgede bakanlığın 1 milyon 347 bin TL borcu olduğuna dair yazı var ve diğer bakanlıkların da borcu var. Bir üretiyoruz ve ürettiğimizin de karşılığını almak zorundayız. Bu eylemleri yapma nedenimiz bu ülkenin ihtiyacı olan ucuz elektriği elde etmektir. Bu Aksa’nın gitmesi için yatırım istiyoruz, bu da borçların tahsis edilmesiyle olacak. Sürekli olarak ara emri alıyorlar. Bu mahkemelere mesaj olsun ve fazla üstümüze gelinmesin. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu devlet ve hükümet de işini yapsın. Biz yatırım istiyoruz. Halk bunu görüyor.”

“GÜZELYURT BELEDİYE BAŞKANI ÇIKIP BİZİ TEHDİT EDEMEZ!”

“Bugün Güzelyurt Belediye Başkanı çıkıp bizi tehdit edemez. Çünkü o aydınlatma parasını da temizlik parasını da halktan alıyor. Aldığı paraları kullandığı elektrik için de ödemelidir. Düzenli olarak borcunu ödeyen belediyeler var. Biz net konuşuyoruz ve hiçbir siyasetin arka bahçesi değiliz. Biz elektrik kurumu çalışanlarının ve topluma mal olmuş bir sendikayız. Kim ki borcunu ödemez, herkesten söke söke bu paraları alacağız. Bu işin başka yolu yoktur. Bu ara emirlerine de saygı duymak istiyoruz ama nereye kadar saygı duyacağız merak ediyoruz. Biz halkın vicdanı ve mahkemesine sığınıyoruz. Kimse kusura bakmasın ama borcunu ödemeyen bir kurum veya kuruluş için ara emri almayı yakıştıramadık.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu