KıbrısManşetSiyaset

Bakana ‘şahurga kabağı’

KTAMS, “Nakil Tüzüğüne aykırı görevlendirmeler” yapmakla suçladıkları Sağlık Bakanı’nı protesto ederken, bir ilginçliğe de imza attı

KTAMS, “Nakil Tüzüğüne aykırı görevlendirmeler” yapmakla suçladıkları Sağlık Bakanı’nı protesto ederken, bir ilginçliğe de imza attı.

 

KEYFİ VE PARTİZANCA
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), “Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’in Nakil Tüzüğüne aykırı şekilde görevlendirmeler yaptığı gerekçesiyle” bakanlık önünde eylem yaptı. “Çalışanlar Arasında Ayrımcılık Yapan Bakan İstemiyoruz” yazılı pankartın açıldığı eylemde, Bakan Dinçyürek’e, doğraması için şahurga kabağı ve okuması için de Kamu Sağlık Çalışanları Nakil Tüzüğü bırakıldı. KTAMS Başkanı Güven Bengihan yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanı’nın, kamu sağlık çalışanları arasında ayrıcalık yaptığını, keyfi ve partizanca kararlar ürettiğini savunarak”, bunu protesto etmek için bakanlık önünde toplandıklarını kaydetti.

“BAKAN KABAK DOĞRADI”
Bakanın “Nakil Kurulunu toplamadan adaletsizce kendi istediklerini vardiyadan alarak, mesaiye koyduğunu” belirten Bengihan, Nakil Kurulu’nun toplanıp, kriterlere göre boşalan yeri de düşünerek, karar vermesi gerektiğini anlattı. Bengihan, bu işin adaletli ve huzurlu bir şekilde yapılması için Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderilmesini önerdiklerini söyledi. “Nakil Kurulunda ‘beyaz sayfa açalım’ demelerine rağmen Bakanın görevlendirmeler yaptığını” anlatan Bengihan, “Tek baktığı benim bölgemden mi? bizim partiden mi?” iddiasında bulundu. “Sağlık Bakanı’nın söylemlerinin aksine hareket etmeye başladığını” savunan Bengihan, “Anladım ki bize kabak doğradı, şahurga kabağı” dedi.

“NEYİN DEVRİMİ YAPILDI?”
Gazetelerdeki “sağlıkta devrim” manşetini de eleştirerek, “Neyin devrimi?” diye soran Bengihan, İyi İdare Yasası’nın Bakana, “Kamu ayrıcalıklarını kullanarak, adaletsizlik, ayrımcılık ve eşitsizlik yapamazsın” dediğini kaydetti. Güven Bengihan, “Kaç tane görevlendirme yapıldıysa hepsini mahkemeye vereceğiz. Bakanı da mahkemeye vereceğiz, imza atanları da. 3-5 kişiyi mutlu edecekler diye binlerce çalışanı huzursuz ve mutsuz ettiler” şeklinde konuştu. Bir çanta içerisindeki kabak ve tüzüğü Bakanlık önündeki RHA plakalı bir motosiklete asan, Bengihan, Cuma günü de Meclis Başkanı Zorlu Töre’ye “yeni yıl hediyesini vereceklerini” kaydetti.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu