KıbrısManşetSiyaset

Bakanlar Kurulu değil Bakanlar toplantısı! “Açıklama beklemeyin”

Bakanlar, 22 Şubat'ta sona erecek Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan kararları değerlendirmek ve 22 Şubat sonrası atılacak adımları görüşmek üzere bugün bir araya geldi

Başbakanlık Basın Birimi tarafından yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun toplanmayacağını, Bakanların bir durum değerlendirmesi yapmak üzere bir araya geldiğini belirterek, 12.42 sırasında başlayan toplantının ardından açıklama yapılmayacağı belirtildi.

Başbakan Ersan Saner, dün yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun toplanarak 22 Şubat’ta sona erecek kararların değerlendireceğini ve yeni açılım sürecinin nasıl olacağını belirleneceğini ifade etmişti.

Bakanlar, 22 Şubat’ta sona erecek Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan kararları değerlendirmek ve 22 Şubat sonrası atılacak adımları görüşmek üzere bugün bir araya geldi.

Bugünkü toplantının oldukça gergin bir ortamda geçmesi bekleniyor. Başbakan Saner, dün yaptığı açıklamada yeniden açılım sinyalleri verirken, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’na da bu konuda adeta göz dağı vermişti.

Kabinenin Bakanlar Kurulu formatında değil, Bakanlar toplantısı şeklinde bir araya gelmesinin de bu nedenle olduğu öğrenildi.

Saner dünkü açıklamasında, Lefke ve Güzelyurt’un da kapalı olmasına dikkat çekerek, söz konusu bölgelere ilişkin kapanma kararını “içi sızlayarak” aldığını ifade etmişti.

Hükümetin, “vaka sayıları diğer ilçelere göre nispeten daha az olan” Girne ve Lefkoşa harici bölgeleri, ekonomik canlanma adına kademeli olarak açma yönünde karar alacağı ve bu kararı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne dayatacağı yönünde kulis bilgiler mevcut…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu