KıbrısManşetTürkiye

Bakanlık NOTAM yayınladı. Uçuşlar 15.00’e kadar durdu

Ercan Havalimanı'nda alınan grev kararıyla birlikte, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından NOTAM yayınlanarak, saat 15.00'e kadar uçuşların durdurulduğu ilan edildi


Hükümetin Yasa Gücünde Kararname ile Hayat Pahalılığını durdurmasına tepki amacıyla şok eylemler gerçekleştireceklerini açıklayan sendikalar, bu konuda ilk adımı attı.

Ercan Havalimanı’nda, saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında grev kararı alınmasıyla birlikte, KAMU-SEN, KTAMS ve KAMU-İŞ’te örgütlü Sivil Havacılık  Dairesi personellerinin Ercan Havalimanı’ndaki tüm birimlerinde bugün saat 15.00’e kadar iş bıraktı.

Ercan Havalimanı’nda alınan grev kararıyla birlikte, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından NOTAM yayınlanarak, saat 15.00’e kadar uçuşların durdurulduğu ilan edildi.

Saat 12.00’de Ercan Havalimanı’ndan kalkış yapması beklenen Türk Hava Yılları’na ait tarifeli sefer iptal edilirken, yolcularına uçuş işlemleri yapılan ve giden yolcu bekleme salonunda bekletilen Pegasus Hava Yolları’na ait seferin ise grevin sona ermesinin ardından gerçekleşeceği öğrenildi.

Saat 10.45’te Ercan Havalimanı’na iniş yapması planlanan Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ve saat 13.20’de Ercan Havalimanı’na iniş yapması planlanan Pegasus Hava Yolları’na ait tarifeli sefer de ilerleyen saatlere ertelendi.

BENGİHAN: 7-8 UÇUŞ ETKİLENECEK

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “hükümetin yaklaşık 100 bin kişiyi etkileyecek kararlar aldığını, buna tepki olarak şok eylemler yapacaklarını daha önceden duyurduklarını” ifade etti. Ercan’da bu sabah 09.00-15.00 saatleri arasında ‘şok’ eyleme gidildiğini kaydeden Bengihan, bugün yaklaşık 7 ile 8 uçuşun etkileneceğini kaydetti. KTAMS Başkanı Güven Bengihan, saat 11.00’de basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu