KıbrısManşetSiyasetToplum

Bakanlık yapanlar açıklasın Başsavcılık teyidini yapsın

Bakanlar Kurulunda geçmişte görev yapmış ve halen bugün yapmakta olan herkesin mal beyanında bulunması ve bu makama geldikten sonra elde ettikleri malları mülkleri iyice araştırılmalıdır

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “Aşırı derecede zenginleştiği ve mallarındaki artış” iddialarının ardından açıklama yaptı. Bakan Arıklı ailesine ait 17 taşınmazı ve 7 aracın kayıtlı olduğunu, Kırgızistan’da lojistik şirketi kurduğunu bu şirketin faaliyetlerinden dolayı 3 milyon Dolar ciro elde ettiğini  belirtti.

Elbette burada konu sadece Bakan Arıklı ile ilgili değil. Nitekim Bakanlar Kurulunda bulunanların tamamının mal beyanında bulunmaları gerektiği gerçeğini öncelikle ortaya koyalım. Zira bakan olduktan sonra aşırı şekilde zenginleşen sanırım sadece Sayın Arıklı değildir.. Bakan Arıklı HP Başkanı Sayın Özersay’ın gündeme taşıdığı bu konu üzerine mal beyanında bulundu.

Lakin bu sadece Sayın Arıklı’nın beyanı.

Dolayısıyla bunun teyit edilmesi esastır.

Nitekim şimdi sıra ilgili kurumlarda.

Bu beyanın ilgili kurum veyahut kurumlar eliyle titizlikle araştırılması gerekiyor, üstelik en ince ayrıntısına kadar.

Başsavcılık ve işbirliği yapacağı Polis teşkilatı ve diğer paydaşlarla bu beyanın  çok çok iyi araştırılması gerekiyor. Ve elbette burada dikkat edilmesi gereken en önemli detay, elde edilen bu zenginliğin hangi tarih aralığına denk geldiğidir. Yani Sayın Arıklı’nın bakan olduktan sonraki süreç haliyle büyük önem arz ediyor bu diğer bakanlar için de geçerli yapılacak araştırma sürecinde.

Velhasıl diyeceğim o ki Bakanlar Kurulunda geçmişte görev yapmış ve halen bugün yapmakta olan herkesin mal beyanında bulunması ve bu makama geldikten sonra elde ettikleri malları mülkleri iyice araştırılmalıdır…

Dolayısıyla madem ilk olarak Bakan Arıklı’dan geldi bu beyan, o zaman ilgili kurumlar bunun teyidini yapacak çalışmalarını derhal başlatmalı ve bunu da şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmalıdırlar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu