GenelKıbrısManşet

Bakımevinde yaşanan skandal olay ülkeyi ayağa kaldıracak

Yaşlıların yaşadığı dramla gündeme gelen Sınır üstü Bakımevi bu kez ‘Tecavüz’ iddiası ile yeniden gündeme geldi. 38 yaşındaki engelli kızın sağlık sorunları ile ortaya çıkan skandal olay sonrası polis harekete geçti.

Yaşlıların yaşadığı dramla gündeme gelen Sınır üstü Bakımevi bu kez ‘Tecavüz’ iddiası ile yeniden gündeme geldi. 38 yaşındaki engelli kızın sağlık sorunları ile ortaya çıkan skandal olay sonrası polis harekete geçti. Serdinç Maypa ve Mehmet Kumser (Skylap)’in ortaya çıkardığı skandal olay tüm ülkede infial yarattı.

Bakıma muhtaç genç kızın kalmakta olduğu Sınır üstü Bakımevinde oradaki bir çalışan tarafından defalarca tecavüze uğradığı ve yetkililerin de sessiz kaldığı iddia edildi.

İDDİALAR KAN DONDURDU…

Sınırüstü Bakımevinden alındıktan sonra Mağusa’da yerleştirildiği bakımevinde birtakım rahatsızlıkları sonucu hastaneye götürülen 38 yaşındaki engelli kızın tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Yaşadıklarını anlatan engelli kızın ifadesi sonrası hem polis hem de Sosyal Hizmetler devreye girdi.

Bakımevinde çalışan hemşire tarafından defalarca tecavüze uğrayan engelli kadın koruma altına alınırken, ismi verilen şahıs hakkında polisin soruşturma başlattığı öğrenildi.

DENETİM NEREDE?

Yaşanan korkunç olayın örtbas edildiği bakımevinde geçmişte yaşananların şikâyet edilmesine rağmen yetkililerin devreye girmediği iddia edildi. Büyük tepki toplayan olay sonrası denetim soruları bir kez daha gündeme geldi.

Kaynak: Kıbrıs Gerçek

Diğer Haberler

Başa dön tuşu