DünyaEkonomiGenelManşet

Balenciaga kripto ödeme kabul ediyor

Balenciaga, kripto para birimlerinde ödeme kabul etmeye başladığını açıkladı.

Balenciaga, kripto para birimlerinde ödeme kabul etmeye başladığını açıkladı. Ünlü giyim markası ABD’den başlayarak, New York’taki Madison Avenue ve Beverly Hills’deki Rodeo Drive da dahil olmak üzere amiral gemisi mağazalarında ve balenciaga.com’da kripto paralarla ödeme kabul edecek. Firma aynı zamanda diğer bölgelerin ve e-ticaretin de sonraki aşamada kripto ödeme kabul edeceğini de açıkladı.

Balenciaga hala hangi ödeme çözümleri sağlayıcısını kullanacağına karar verme aşamasında ancak ilk olarak Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto para birimlerini kabul edecek ve diğer kripto para birimleri de zamanla sisteme eklenecek.

Firma, kripto piyasalarındaki dalgalanmalara ve bunun endişe kaynağı olup olmadığına ilişkin olarak, “Balenciaga kripto hakkında uzun vadeli düşünüyor ve para birimi değerindeki dalgalanmalar yeni bir şey değil” dedi.

Kering’in sahip olduğu marka, geçtiğimiz günlerde kripto ile ödeme kabul etmeye başladığını açıklayan ünlü saat markası Tag Heuer’e katıldı. Bu ayın başlarında LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton’a ait saat markası, müşterilerinin BitPay tarafından sağlanan bir çözüm aracılığıyla Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum dahil 12 kripto para biriminden birinde ödeme yapabileceklerini duyurmuştu.

Öte yandan Bitcoin 30,160 dolardan işlem görürken Ethereum ise 2,030 dolar seviyesinde (arsinex.com).

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu