KıbrısManşet

Balıkçılar eylem yapıyor

KKTC Avcılık Federasyonu gırgır tekneleri ile KKTC kara sularında balık avlanabilmesi için yürütülen yasal düzenleme çalışmalarına ilişkin uyarı eylemi yapıyor

KKTC Avcılık Federasyonu gırgır tekneleri ile KKTC kara sularında balık avlanabilmesi için yürütülen yasal düzenleme çalışmalarına ilişkin uyarı eylemi yapacaklarını duyurdu. Birlikten yapılan açıklamaya göre Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın endüstriyel balıkçılık faaliyetleri kapsamında gırgır tekneleri ile ülkemiz kara sularında balık avlanabilmesi için yasal düzenleme çalışmaları yürüttüğü bilgisini öğrendiklerini duyuran Federasyon yetkilileri, bugün (18.05.2021) saat 09.00’da bakanlık önünde acil bir uyarı eylemi gerçekleştirme kararı aldıklarını duyurdu. 7 örgütün destek vereceği eylem ile ilgili yapılan açıklama şöyle;

KKTC Avcılık Federasyonu,

Bilgilendirme
Değerli balıkçılık camiası;
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın endüstriyel balıkçılık faaliyetleri kapsamında gırgır tekneleri ile ülkemiz kara sularında balık avlanabilmesi için yasal düzenleme çalışmaları yürüttüğü bilgisini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Yaptığımız değerlendirmeler neticesinde böyle bir uygulamanın ülkemiz denizlerinde gerçekleşmesi kabul edilemez bir durumdur.

Tüm dünyada endüstriyel balıkçılık faaliyetlerinin, deniz ve deniz ürünlerine verdiği zararlar gün gibi ortadayken, bu konudaki ısrarı anlamakta güçlük çekiyoruz.

Bu yüzden konuyla ilgili çevre örgütleri ve bilimsel çalışma yapan kuruluşların da katılımı ile yarın (18.05.2021) saat 09.00’da bakanlık önünde acil bir uyarı eylemi gerçekleştirme kararı alınmıştır.

Mevcut pandemi şartları da göz önünde bulundurulduğundan bu eylemi ilk nazarda temsilcilerin katılımıyla yapmanın daha uygun olacağı kanaatine vardık.

Yarınki tepkimizin görmezden gelinmesi ve/veya dikkate alınmaması halinde, ilerleyen zamanda yapılacak farklı ve kitlesel eylem aksiyonları hakkında sizlere bildirim yapılacak ve desteğiniz talep edilecektir.

Keza, yarından sonra alınacak müspet veya menfi her sonuçtan da haberdar edileceğinizi hassasiyetle bildiririz.

Saygılarımızla;

Eyleme destek veren örgütler:
KKTC Avcılık Federasyonu,
Sportif Amatör Balıkçılık ve Denizi Koruma Derneği (SABDER), KKTC Amatör Balıkçılık Derneği, KKTC Balıkçılar Birliği, Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü(Taşkent Doğa Parkı) Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği, Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti (SPOT)
KKTC AVCILIK FEDERASYONU

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu