KıbrısManşetToplum

Balıkçılar tüzükte tadilat istiyor

Yedidalgalı balıkçılar, mayıs ayında yürürlüğe giren tüzükte yer alan maddelere itiraz etmek için harekete geçti

Yedidalgalı balıkçılar, mayıs ayında yürürlüğe giren tüzükte yer alan maddelere itiraz etmek için harekete geçti

DEVRİM DEMİR 

YURT DIŞINDAN TEKNE İZNİ KABUL EDİLMEZ… Yedidalga Balıkçılar Birliği, aynı zamanda askeri liman olarak da kullanılan Balıkçı Barınağı’nda yıllardır asker ile sorun yaşarken bir yandan da geçirilen Su Ürünleri Yasası Tüzüğü ile boğuşuyor. 17 Mayıs 2023 tarihinde geçirilen Su Ürünleri Yasası Tüzüğü ile birçok maddenin tadil edilmesi gerektiğini ifade eden balıkçılar, en kısa sürede toplantı gerçekleştirerek, taleplerini anlatacak. Balıkçılar, yeni tüzük ile kendilerine birçok yasak getirilirken, diğer yandan çok amaçlı gemilere serbesiyet verilmesine ve bununla beraber başka bir ülkeden 50 teknenin ülke kara sularına girerek avlanabilecek olmasına isyan etti.

DENİZ SEVDALILARI AYAKLANDI… En kısa zamanda yapılması hedeflenen toplantıya tüm deniz sevdalılarının katılması gerektiğine değinen balıkçılar, tüzükte bahse konu gemilerin kara sularına gelmesi halinde halkın yakın zamanda taze balık bulamayacağını ifade etti. Yazılı şikâyetlerini, itiraz ettikleri maddeleri toplayarak bakanlığa vereceklerini kaydeden balıkçılar, imza kampanyası başlattıklarını vurguladı. Yedidalgalı balıkçılar tüzükte, yabancı ülkelere ait balıkçı gemilerinin uluslararası sularda veya başka ülke egemenliği altındaki sularda avlayabilmek için 72 saat öncesinde Tarım ve Hayvancılık Dairesi’nden izin almaları hususunda dikkati çekici maddeler olduğunu ifade etti.

EYLEM PLANLARI GÜNDEMDE… Yedidalga Balıkçılar Birliği Başkanı Ergül Numan, ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuştu. Numan, balıkçılara ve amatörlere Mayıs ayında geçen tüzükle bir takım yasaklar getirildiğini kaydetti. Çok amaçlı gemilere serbesiyet getirilen tüzükte tadilat yapılması gerektiğine dikkati çeken Numan, toplantıda her türlü eylem kararı alacaklarını belirterek, tüm deniz sevdalılarının gelişmeleri takip etmesi çağrısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu