DünyaManşetToplum

Banksy, UCA’nın Fahri Profesörü olacak

İngiltere’deki Yaratıcı Sanatlar Üniversitesi (UCA), sokak sanatçısı ve aktivist Banksy’nin insani çabalarının ve küresel sanat sahnesinde yarattığı etkinin gücüyle UCA’nın Fahri Profesörü olacağını duyurdu

İngiltere’deki Yaratıcı Sanatlar Üniversitesi (UCA), sokak sanatçısı ve aktivist Banksy’nin insani çabalarının ve küresel sanat sahnesinde yarattığı etkinin gücüyle UCA’nın Fahri Profesörü olacağını duyurdu.

UCA’nın Başkanı ve Rektör Yardımcısı Profesör Bashir Makhoul yaptığı açıklamada “Banksy, Birleşik Krallık’ın dünyaca ünlü en tanınmış sanatçılarından biri. Statükoyu bozmak için yeteneklerini kullanan ve hepimizi zamanımızın bazı temel sorunlarıyla yüzleşmeye zorlayan UCA öğrencileri için savaş ve barış, eşitsizlik ve bir sosyal ifade aracı olarak sanatın rolüne bir örnektir” dedi. Banksy’ye Fahri Profesörlük, 6 Temmuz’da Royal Festival Hall’da yapılacak olan Yaratıcı Sanatlar Üniversitesi Mezuniyet Töreni sırasında takdim edilecek. Fakat kimliğini gizli tutan Banksy törene katılmayacak ve plaketi boş bir sandalyeye verilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu