GenelKıbrısManşet

Barbie, sahibi Kıbrıslı Türk olan GINA Shoes’un pembe terliklerini giyiyor

Dünya sinemalarında ilk oynadığı günden bugüne kadar rekorlar kıran, gişe tahsilatı 1.2 milyar doları geçen “Barbie” filminde başroldeki Margot Robbie’nin giydiği pembe ayakkabılar, 1954 yılında Mehmet Kurdaş’ın kurduğu GINA Shoes’un tasarımı. ‘Malibu’ adlı saten, ponponlu ayakkabının fiyatı 795 sterlin.

Dünya sinemalarında fırtına gibi esen, gösterildiği ilk günden itibaren gişe rekorları kıran “Barbie” filminin açılış sahnesinde başrol oyuncusu Margot Robbie’nin giydiği pembe saten ayakkabı, Kıbrıs Türk asıllı ünlü ayakkabı firması GINA Shoes’dan.

Gösterime başladığı günden bugüne kadar 1.2 milyar dolarlık gişe tahsilatı ile rekorları alt üst eden, ünlü oyuncak kahramanı “Barbie“nin koleksiyonunda, açılış sahnesindeki Malibu adlı ayakkabının yanında, GINA Shoes’dan Margot adlı bir başka ayakkabı daha bulunuyor. Her iki ayakkabı modeli de filmin başlamasıyla en fazla aranan ve sipariş edilen marka oldu. Fiyatları 795 ve 695 sterlin olan ayakkabıların yok sattığı ve el ürünü olduğu için uzun süre beklemek gerektiği bildirildi. Çok sayıda hanımın bu modeller için sıraya girdiği öğrenildi.

Ünlü sanatçılar Nicola Kidman ve Madonna Gina markasını tercih edenler arasında ilk sıralarda…

Başrollerini Margot Robbie ve Ryan Gosling’in paylaştığı, masal alemindeki gösterişli yaşamından, gerçek hayata geçiş yapan Barbie’nin anlatıldığı filmi ünlü yönetmen Greta Gerwig çekti.

Kıyafetlerini Jacqueline Durran’ın tasarladığı film, Barbie’nin sadece ayaklarını gösteren sahneyle açılıyor. Bir adım atıp, pembe saten, burnu pembe ponponlu, yüksek topukları kristal Swarowski taşlarla süslü terliklerini çıkartan Barbie, ayakları üzerinde yükseliyor ve film de başlıyor. Gösterildiği her ülkede gişe rekorları kıran film, her kızın çocukluğunda oynadığı Barbie bebeği ve sevgilisi Ken’i konu alıyor. Plastik dünyasında kendisi gibi arkadaşlarıyla mutlu yaşayan Barbie, daha sonra gerçek hayata geçiş yapıyor. Yüksek topuklu, birbirinden güzel elbise, aksesuarlarla dolu dünyası da birden topuksuz terlik, spor ayakkabı, çalışma hayatının hızı ile filmde konu ediliyor.

Film için dünyanın en ünlü moda ve ayakkabı tasarımcıları değişik modellerle yer aldılar. Açılış sahnesindeki masal diyarı terlikler ise en fazla bahsedilen unsur oldu.

GINA SHOES KİMDİR? STİLETTO’NUN MUCİDİ MEHMET KURDAŞ KİMDİR?

Londra’nın en gözde alışveriş merkezlerinden Sloane Street ve Old Bond Street ile Los Angeles’da mağazaları bulunan GINA Shoes Kıbrıslı Türk Mehmet Kurdaş’ın Doğu Londra’da kurduğu bir ayakkabı fabrikası olarak işe başladı.

Mehmet Kurdaş, 1950’lerin en ünlü sinema sanatçılarından Gina Lollobrigida’ya hayranlığından fabrikasına onun adını verdi. Kıbrıs’ın Peristerona köyünde yaşayan ve amcasının ayakkabı atölyesinde sanatını öğrenen Mehmet Kurdaş, İsviçreli eşiyle evlenip, Londra’ya yerleşince Dalston’da kendi imalathanesini kurdu.

Burada işini büyüten Kurdaş’ın GINA Markası kısa zamanda el yapımı ayakkabıları ve özel modelleriyle ünlülerin markası oldu. Kurdaş’ın kadınları daha güzel gösteren yüksek ökçeli “Stiletto”nun da mucidi olduğu belirtiliyor. Mehmet Kurdaş 2010 yılında hayatını kaybetti.

Oğullarından Attila Kurdaş babasının vefatıyla fabrikanın başına geçti. Firma, ilk mağazasını 1991 yılında Knightsbridge’de Sloane Street’te açtı. Moda dünyasında büyük üne sahip olan GINA markası, başta Prenses Diana, Diana Ross, Madonna, Nicola Kidman, Kate Winslet, Emma Watson, Billie Eilish gibi ünlülerin vazgeçilmez markası oldu. Fabrikanın tamamen el yapımı ürünleri ayrıca 007 James Bond filmleri, Cat Woman, Wonder Woman gibi filmlerde de görüldü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu