KıbrısManşetToplum

Barçın: “613 milyon TL deprem vergisi nerede?”

CTP Milletvekili Devrim Barçın, 6 Şubat asrın felaketinden sonra toplanan 613 milyon TL’lik deprem vergisinin nerede olduğunu sorgulayarak “hükümet halkımızı, kendi parasıyla rezil ediyor, can güvenliğini hiçe sayıyor” dedi

CTP Milletvekili Devrim Barçın, 6 şubat depremlerinin ardından ‘güçlendirme çalışmaları yapmak’ amacıyla toplanan 613 milyon TL deprem vergisinin nerede olduğunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sorguladı.

Barçın, “Peki okullarımız, hastanelerimiz deprem konusunda ne durumda?” sorusunu sorarak, bunun cevabını herkesin bildiğini söyledi.

Toplanan paranın yatırıma dönmemesi ile tüm toplum olarak bir kez daha kaybedildiğini kaydeden Barçın,  “Özetle bu hükümet halkımızı, kendi parası rezil ediyor, can güvenliğini hiçe sayıyor” dedi.

Devrim Barçın’ın paylaşımı şöyle:

“613 MİLYON TL DEPREM VERGİSİ NEREDE?

Maliye Bakanlığı verilerine göre 2023 yıl sonu itibariyle Deprem Vergilerinden toplanan para 613 Milyon 273 Bin 234 TL’dir.

Peki okullarımız, hastanelerimiz deprem konusunda ne durumda?

Hepimiz cevabın ne olduğunu biliyoruz maalesef !!!

Yıllık enflasyonun %90’a çıktığı bir dönemde toplanan paranın yatırıma dönmemesi ile tüm toplum olarak bir kez daha kaybediyoruz.

Özetle bu “hükümet” halkımızı, kendi parası rezil ediyor, can güvenliğini hiçe sayıyor.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu